Concerte, expoziţii şi spectacole de Ziua Naţională a României

drapelul_romanieiZiua Naţională a României va fi sărbătorită în Capitală cu concerte, expoziţii şi spectacole, organizate atât de primării, cât şi de instituţiile de cultură. Nu va lipsi parada militară care în acest an va fi organizată în Piaţa Constituţiei, Arcul de Triumf fiind în această perioadă în reabilitare.

Opera Naţională Bucureşti invită publicul, pe 30 noiembrie, de la ora 19:00, la o întâlnire inedită cu creatori români din domeniul artei lirice, al dansului contemporan şi al muzicii simfonice.

Grigore Leşe, personalitate marcantă a culturii româneşti, susţine la sala Palatului un eveniment al sufletului de român – ‘Tradiţie, istorie, Rost’.

Aproximativ 2.800 de militari, 280 de mijloace, 40 de aeronave şi 55 de cai din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Începând cu ora 17:30, militari din Regimentul 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’ se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – B-dul Regina Elisabeta – B-dul Eroilor Sanitari – Şoseaua Cotroceni – B-dul Iuliu Maniu – B-dul Vasile Milea – B-dul Timişoara.

La Palatul Şuţu/ Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, în cadrul campaniei ‘Eu aleg România!’, iniţiată şi derulată în reţeaua Radio România Regional, va fi inaugurată o expoziţie inedită, în aer liber, cu imagini din cele mai frumoase 100 de locuri de poveste. Expoziţia va rămâne la Palatul Şuţu până pe 8 decembrie, iar accesul este liber.

Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureştiului, va fi organizat şi în acest an, în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu.

Bucureştenii sunt aşteptaţi pe 1 Decembrie, în Parcul Titan, intrarea din strada Liviu Rebreanu, pentru a sărbători într-un mod autentic Ziua României. Evenimentul începe la ora 13:00 cu o masă caldă pentru 10.000 de persoane şi continuă, între orele 15:00 şi 21:00, cu un spectacol de folclor.
Accesul publicului la evenimentul organizat de Primăria Sectorului 3 în Parcul Titan este liber. Bucureştenii sunt invitaţi să sărbătorească româneşte Ziua Naţională şi să se bucure de frumuseţea cântecelor, dansurilor şi a costumelor populare autentice.
Din aceeaşi serie de evenimente face parte şi Gala performanţei – ediţia a II-a, organizată la Ateneu, începând cu ora 19:00.

Primăria sectorului 6 organizează de Ziua Naţională în incinta Plaza România o serie de evenimente menite să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă. Între orele 18:00 şi 20:00, grupul vocal Andante va susţine musicalul ‘Vrăjitorul din Oz’, iar alături de grupul vocal Amicii va derula un program de muzică şi dansuri. De la ora 20:00 este programată orchestra Angely’s.

La Opera Comică pentru Copii, de la ora 17:00, va fi prezentat un spectacol dedicat Zilei Naţionale, susţinut de soliştii Operei Comice pentru Copii şi tinerii olimpici de la Colegiul Naţional de Muzică ‘George Enescu’ din Bucureşti.

Principesa Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria şi principele Nicolae, vor efectua, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, un drum simbolic cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu suveranilor României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria ai României.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns