A fost aprobată legea privind reducerea risipei alimentare

Magazinele sunt obligate prin lege să ieftinească alimentele sau să le doneze.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă privind reducerea ripisei alimentare, în calitate de for decizional.

Proiectul de lege stabileşte definiţia risipei alimentare ca, situaţia în urma căreia alimentele ies din circuitul consumului uman şi din princina degradării sunt distruse.

Astfel, operatorii economici din sectorul agroalimentar sunt obligaţi să întreprindă acţiuni de prevenire a ripisei de alimente, începând cu producţia, procesarea, depozitarea, distribuţia si comercializarea produselor.

În plus, aceștia trebuie să ia măsuri privind vânzarea cu preţ redus a produselor aflate aproape de data expirării sau să transfere alimentele, prin donare sau sponsorizare, către entităţi înregistrate la ANSVSA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns