Primarul Daniel Baluta ia taurul de coarne

Primarul Daniel Baluta vrea sa rezolve problemele presante ale sectorului 4.
Acesta a explicat ca una dintre prioritatile sale este fluidizarea traficului infernal din zona Piata Sudului. Aici, circulatia este blocata atat de lucrarile la pasajul rutier, cat si de masinile parcate peste tot, in fiecare coltisor liber. Majoritatea acestor masini parcate, care blocheaza traficul, au legatura cu activitatea complexului comercial Big Berceni si cu cea a Targului „Valea Castanilor”. Fie sunt masini de aprovizionare, fie sunt ale celor care se opresc pentru cumparaturi. Aceeasi situatie este si la Targul Autovit.

Pentru a descongestiona zona, edilul sectorului 4 a trimis somatii catre Complexul Big Berceni, Autovit si Targul Aleea Castanilor, punandu-le in vedere ca nu vor mai primi autorizatie de functionare, din anul 2017, daca nu isi vor crea locuri de parcare. Edilul a afirmat ca, in cazul nerespectarii somatiei, va inchide Complexul Big Berceni. Aceasta este doar una dintre masurile care vizeaza zona Piata Sudului, pe care primarul Daniel Baluta o considera obiectivul numarul 1 al mandatului sau.

Locurile de parcare sunt, insa, o problema generala in sectorul 4. Lipsa acestora genereaza ambuteiaje in trafic si o poluare excesiva a aerului, din cauza miilor de masini, care stau zeci de minute la semafoare.

De aceea, anul 2017 va fi anul parcarilor supraetajate in sectorul 4. Astfel, pe Soseaua Oltenitei se va construi o parcare supraetajata pe o suprafata de 3.700 mp, in zona Tineretului se vor realiza 800-1000 de locuri de parcare, iar la Piata Sudului sunt in plan inca 400-500 de locuri de parcare, pe o suprafata de 6000 mp, spune Daniel Baluta.

Primarul Sectorului 4 pare foarte optimist in ce priveste implementarea proiectelor, afirmand ca a gasit deja solutii de finantare si ca, la Primarie, ritmul de munca este suficient de alert pentru a le putea finaliza in cadrul acestui mandat.

Desigur, reabilitarea termica a blocurilor reprezinta o alta tema de actualitate pentru cetatenii sectorului 4.
Aceasta a fost oprita, pe timpul verii, din cauza aparatelor de aer conditionat, dar va fi reluata, in anul 2017. Pentru reabilitare se va aloca suma de 150 de milioane de lei, a spus Daniel Baluta.

Deocamdata, gradul de realizare al programului de reabilitare este de doar 2,4 %, adica 40 de blocuri anvelopate de la inceputul mandatului actualului primar, dintr-un total de 1680.

Multi cetateni semnaleaza problema amfiteatrului parasit de langa Oraselul Copiilor. Acesta este, astazi, un loc abandonat, un depozit spontan de gunoi, un adapost pentru cainii fara stapan si, nu in ultimul rand, o zona de infractionalitate. Problema este destul de complicata, deoarece exista, in acest moment, nu mai putin de 18 cereri pentru retrocedarea terenului respectiv, explica Daniel Baluta. Edilul isi doreste ca terenul sa le revina, cat mai repede celor care il revendica, deoarece, odata deveniti proprietari, vor avea responsabilitatea salubrizarii acestuia. Dorim sa gasim formula pentru a construi acolo un teatru, a mai declarat Daniel Baluta.

Calea Vacaresti este una dintre zonele „fierbinti” ale sectorului 4, in principal din cauza traficului infernal. Circulatia este puternic afectata de lucrarile la pasajul de la Piata Sudului. Aceasta problema a fost partial rezolvata prin deschiderea pentru circulatie a strazii Cararuia, care permite accesul catre Olteniței, pentru soferii care vin dinspre centru si se indreapta spre Berceni, si mai descongestioneaza zona intersectiei.

Printre obiectivele fixate si deja indeplinite, primarul Daniel Baluta enumera, cu satisfactie, curatarea zonei Vacaresti de prostituate.

El mai spune ca, pentru a asigura eficienta muncii politistilor locali, a cumparat ceasuri cu GPS, pe care acestia le poarta, in timpul serviciului. In acest fel, pot sa ma asigur, in timp real, ca politistii locali isi fac datoria si patruleaza in sector, a declarat edilul Daniel Baluta.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns