Cele mai interesante evenimente de astăzi, 29 noiembrie, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul „Zilelor Filmului LUX 2016”, la Cinema Elvira Popescu, rulează, de la ora 19:00, comedia dramatică „Toni Erdmann” de Maren Ade, urmată, de la ora 21:45, de dezbaterea „Premiul LUX al Parlamentului European: filme europene de anvergură globală”.

* Tot de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie este prezentat, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, filmul documentar german de propagandă „Triumph des Willens / Triumful voinţei” de Leni Riefenstahl.

* La Institutul Cervantes, în cadrul ciclului „Contemporanii. Cinematografia spaniolă astăzi”, de la ora 19:00 rulează documentarul „Sacromonte. Los sabios de la tribu / Sacromonte. Inţelepţii tribului” de Chus Gutiérrez.

MUZICĂ

* Sub titlul „Eseu coral… Timpul culorilor de toamnă”, Corul Academic Radio susţine, ora 19:00, la Sala Radio, primul concert a cappella, pregătit şi derulat sub conducerea muzicală a dirijorului Ciprian Ţuţu. Un program divers, acoperind lucrări ce aparţin unor compozitori de la Bruckner, Mendelssohn şi Reger, până la Brahms, Bartok şi Barber, reprezentative pentru paleta repertorială complexă a Corului Academic Radio, dezvoltată în cei 75 de ani de activitate, aniversaţi în 2015.

* În cele două săli ale Ateneului Român au loc, cu începere de la ora 19:00:
– la Sala Mare, primul concert al săptămânii susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” sub bagheta dirijorului Matei Corvin şi având în program: Introducere şi Rondo capriccioso de Saint-Saëns, Melodii lăutăreşti de Pablo Sarasate – solist Florin Ionescu-Galaţi şi Simfonia nr. 3 de Bruckner;
– la sala mică, soprana Irina Ionescu interpretează, acompaniată la pian de Abel Corban, arii de concert de Mozart, în cadrul stagiunii de marţi.

* Sala Mare de la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni găzduieşte, de la ora 19:00, concertul de jazz susţinut de Nils Wogram & Bojan Z, duo-ul devenit deja celebru, format în timpul festivalului Jazz D`Or de la Berlin. În deschiderea evenimentului organizat de Goethe Institut şi Primăria Municipiului Bucureşti, cântă artiştii români din  ARCUS Trio.

* Trupa Direcţia 5 sărbătoreşte 25 de ani de carieră şi vă invită la concertul aniversar „Rămâne din noi… dragostea” pe care-l susţine la Sala Palatului, începând cu ora 20:00.

EXPOZIŢIE

La Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, de la ora 17:30, are loc vernisajul expoziţiei de quilt-uri al artistei Alexandrina Popescu, deschisă până pe 20 decembrie. Ilustraţia muzicală: Cristian Balaş (vioară)

CARTE

În Sala de Consiliu a Institutului „G. Călinescu”, din Casa Academiei Române situată în strada 13 septembrie nr. 13, sector 5, de la ora 17:00 are loc lansarea celor mai recente volume semnate de Virgil Tănase, „Viaţa misterioasă şi terifiantă a unui ucigaş anonim” şi „Balul de la castelul bântuit”, apărute la Editura Muzeului Literaturii Române. Prezintă: acad. Eugen Simion, prof. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române, şi scriitorul Dumitru Ţepeneag.

DEZBATERI

* Clubul de Excelenţă al tinerilor din Fundaţia Dignitas şi Departamentul de Tineret şi Studenţi din Asociaţia CLDR organizează, de la ora 17:30, la sediul Fundaţiei, cea de-a doua întâlnire din seria de dezbateri pe teme de interes public, care a debutat luna trecută, intitulată „Implicare, partizanat şi devotament civic ?” şi având tema schimbării mentalităţilor.

* La Institutul Cultural Român, începând cu ora 18:30 are loc lansarea seriei de dezbateri „România Centenară – Reflecţii despre trecut şi viitor”. Dezbaterea este urmată de vernisajul expoziţiei de fotografie „Personalităţi ale Marelui Război”, realizată de Departamentul Centenar al Guvernului României în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Arhivele Naţionale ale României.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns