Cele mai interesante evenimente de astăzi, 1 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte, de azi până Duminică 4 decembrie, Festivalul „Filmele LUX. 10 pentru 10”, ce prezintă publicului 10 filme româneşti, sau cu participare românească, care de-a lungul celor 10 ani au făcut parte din selecţia oficială a Premiilor LUX, acordate de Parlamentul Europei. Primul dintre acestea, ce rulează astă-seară de la ora 18:00, este cel mai recent lungmetraj regizat de Cristi Puiu, „Sieranevada”, care este în curs de prezentare în Statele Unite al Americii, fiind nominalizarea României la premiul Oscar petru cel mai bun film străin. Această comedie dramatică va fi proiectată la New York în cadrul celei de-a 11-a ediţii a festivalului de film românesc Making Waves: New Romanian Cinema ce începe azi.

* Ca avanpremieră a ediţiei de anul viitor a DokStation Music Documentary Film Festival, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:00 este proiectat filmul „One More Time With Feeling!”, de Andrew Dominik, ce explorează procesul creativ al lui Nick Cave şi trupei sale, în timp ce solistul se luptă cu o tragedie personală.

* KineDok prezintă, de la ora 20:00 în Make a Point, „Bjørnøya / Bear Island” de Inge Wegge, în care trei fraţi îşi urmează visul şi ajung pe amintita insulă pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată.

TÂRGUL DE CRĂCIUN BUCUREŞTI

se desfăşoară aproape întreaga lună decembrie, în Piaţa Constituţiei, unde astă-seară se deschide oficial. Programul artistic al primei seri cuprinde următoarele participări, pe ore:
18:20 – 18:50, fanfara Mezzoforte;
18:50 – 19:15, mini-recital al Corului de Copii Radio; în mijlocul căruia, de la ora 19:09 primarul general susţine un scurt discurs şi aprindere luminile de Crăciun;
19:15 – 19:30 şi 19:45 – 19:50, Orchestra Naţională Valahia, dirijată de Marius Zorilă;
19:30 – 19:45, Ansamblul Fabrica de folclor;
19:50 – 20:20, Lavinia Goste & Orchestra Naţională Valahia;
20:20 – 20:40, Grupul Iza;
20:40, 21:15, 22:00, dansuri din Moldova, Oltenia şi Ardeal – Şcoala de dans Larisa şi Marin Barbu;
20:45 – 21:15, Laura Lavric;
21:20 – 21:40, Florin Vasilică şi grupul Teleorman;
21:40 – 22:00, Ansamblul folcloric Doiniţa;
22:05 – 22:35, Dinu Iancu Sălăjanu;
22:35 – 23:00, Maria Dragomiroiu.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI – ÎN PARCUL AL.I. CUZA -TITAN

Programul cultural-artistic al acestui eveniment, organizat de Primăria Sectorului 3 şi la care Bucureşti FM este partener media, are loc începând cu ora 17:00 şi este susţinut, în principal, de Ansamblul „Rapsodia Carpaţilor”, compus din instrumentişti, solişti şi dansatori, sub bagheta maestrului Marin Alexandru. Momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely’s, dirijată de Marius Firca. Fanfara va străbate publicul în paşi de defilare, iar programul artistic va include Imnul României, precum şi marşuri militare şi suite folclorice. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de dans cu foc şi muzică live, inspirat de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne Crispus & Cobzality.

ORAŞUL LUI MOŞ CRĂCIUN

din Piaţa Crângaşi, se deschide azi, de la ora 17:00, aprinderea luminiţelor de sărbători fiind la ora 18:00. Evenimentul cuprinde şi un spectacol la care participă artiştii: Petrică Mâţu Stoian, Gheorghe Turda, Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul, Alesis, Zorica Savu şi Elena Pădure.

SPECTACOLE

* Sala Polivalentă găzduieşte, de azi până Duminică, câte o reprezentaţie pe zi, de la ora 18:00, a spectacolului FestiGAL, ce aduce pe aceeaşi scenă pe Smiley, Bartoş, Nicole Cherry, Alex Velea, Alina Eremia, Connect-R, Corina, Feli, Bibi, Andra Gogan, Anda Adam, Sore, Elena Gheorghe, Lora, Puya cea mai nouă trupă de băieţi din România – SHOT şi mulţi alţii. Regizorul american Stefan Haves, care colaborează de 10 ani cu Cirque du Soleil, a adăugat elemente de teatru, musical, circ şi improvizaţie, dansatori şi acrobaţi.

* „Alcool” se intitulează concertul-spectacol de teatru-eveniment ce începe de la ora 19:00, la sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Cântă: Ada Milea, Bobo Burlăcianu (de la Fără Zahăr), Vladimir Ivanov (de la Pinholes) şi Alexandru Neagu la tobe. Dansează bine-cunoscuta coregrafă Vava Ştefănescu. Participă actorii: Ada Navrot, Ioana Calotă, Crenguţa Hariton, Gabriel Răuţă, Alexandru Jitea.

MUZICĂ

* Bălaşa Percussion live show începe de la ora 18:00 în Control garden.

* La Cinema PRO, de la ora 19:00 are loc primul concert dat în Bucureşti de Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul regretaţilor artişti ai neamului, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, fondator, conducător artistic şi solist al „Aldea-Teodorovici Orchestra”. În program: renumitele cântece ale Renaşterii Naţionale din Basarabia, dar şi alte piese compuse de Ion Aldea-Teodorovici.

* De la ora 20:00, susţin concerte:
– Maria Răducanu în Clubul Ţăranului;
– trupa Subcarpaţi la Arenele Romane;
– Myrath în Quantic Club.

* De la ora 21:00, cântă:
– Silent Strike & Muse Quartet cu visuals de Dan Basu în Control Club;
– Irina Sârbu (voce), Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (bas), Tudor Parghel (tobe), şi Lolică Nicolae (vioară) la Godot Cafe Teatru.

* De la ora 22:00, dau concert:
– Antiheroes şi Salmastra în Stuf Vama Vech;
– Zurla Band în Kaffa Pub.

* În cadrul festivalului de muzică şi întâmplări urbane UR.BASM din GuestHouse Club, de la ora 23:00 evoluează artiştii de electronic sound: Petre Inspirescu, ToFu Productions (Thomas Melcior & Fumiya Tanaka) şi Mihigh.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns