Cele mai interesante evenimente de astăzi, 21 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:30 are loc o proiecţie caritabilă cu comedia dramatică „Le nouveau / Noul” de Rudi Rosenberg despre adaptarea tânărului Benoît în noul său liceu. Fondurile adunate la această proiecţie sunt donate proiectului „Caravana Zâna Merciluţă” pentru tratamente stomatologice ale copiilor săraci şi ale micilor pacienţi de la Institutul Oncologic.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00 are loc a doua proiecţie a premierei „Camera obscură”, documentar de Gheorghe Preda şi Liviu Mărghidan ce povesteşte aventurile celor care făceau filme „independente” în România comunistă, în cinecluburile existente găzduite de mari întreprinderi, universităţi sau aşezăminte culturale.

SPECTACOLE DE CRĂCIUN

* La Sala Mare a sediului ArCuB din Hanul Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) de la ora 19:00 are loc încă o reprezentaţie a spectacolul Companiei Passe-Partout Dan Puric intitulat „Minunea unui copil”, scris şi regizat de Alexandra Neacşu, care semnează şi coregrafia, cu maestrul Constatin Dinulescu în fruntea distribuţiei.

* În cadrul târgului alternativ de Crăciun, ALT.CRĂCIUN, la acelaşi sediul ArCuB au loc astă-seară concertele:
– The Kryptonite Sparks, de la ora 18:00;
– Byron, de la ora 19:00.

* „Colinde netemperate” se intitulează concertul susţinut de muzicienii Maria şi Mihai Balabaş, Marina Pingulescu şi Călin Torsan, de la ora 19:30, la Sala „Stere Popescu” a Centrului Naţional al Dansului.

* Johann Strauss Ensemble, orchestră condusă de Russel McGregor, prezintă concertul „Vienna Magic – Christmas Edition”, de la ora 20:00, la Sala Palatului, în cadrul unui turneu naţional, desfăşurat pentru al 12-lea an consecutiv. Soprana Mara Mastalir şi baritonul Michael Havlicek, de la Vienna Volksopera, sunt invitaţii speciali ai concertului.

* În Clubul Ţăranului, de la ora 21:00 începe concertul „Christmas on Jazz” cu Sorin Zlat Trio.

* Lucia feat. Muse Quartet susţin un concert de Crăciun, de la ora 21:30, la Unteatru.

* creart primeşte colindători şi colindaţi între orele 17:00 – 21:00, la sediul său din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, pentru a duce mai departe frumoasa tradiţie a colindatului!

ALTE SPECTACOLE

* De la ora 19:00:
– „Micul Prinţ” în regia lui Alexandru Dabija la Teatrul de Comedie;
– „Încurcătură la nivel înalt” cu Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu la Teatrul Elisabeta.

* De la ora 19:30:
– „Idolul şi Ion Anapoda”, comedie amară de G.M. Zamfirescu pusă în scenă de Ion Cojar la sala Studio a Teatrului Naţional cu Dan Puric, Ileana Stana Ionescu şi alţi actori;
– „De vânzare” de Gianina Cărbunariu, produs în cadrul proiectului HUNGER FOR TRADE organizat de Deutsches SchauSpielHaus din Hamburg, cu Alina Berzunţeanu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Gabriel Pintilei, Alexandru Potoceanu la Teatrul Odeon.

* De la ora 20:00:
– „Dineu cu proşti”, comedie de Francis Veber cu Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea şi alţi actori la Sala Mare a Naţionalului;
– „Moscova – Petuski”, one–man show regizat de Theodora Herghelegiu şi interpretat de Richard Bovnoczki la Unteatru;
– „O Spovedanie”, în regia lui Emanuel Pârvu, care şi joacă alături de Adrian Titieni, George Ivaşcu şi Alexandru Papadopol la Godot Cafe Teatru;
– „Supermarket muzical”, la În Culise.

MUZICĂ

* Ultimul concert al anului susţinut de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa de la ora 19:00, la Sala Radio. În program: Adagietto din Simfonia nr. 5 de Mahler, Concertul pentru duduk şi orchestră de H. Anassian – solist Cosmin Rafael Bălean şi Simfonia nr. 1 în Do major de Beethoven.

* Orchestra Română de Tineret şi Corul de cameră „Preludiu” interpretează, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel, de la ora 19:00, la Ateneul Român. Solişti: Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Gary Griffiths – bas-bariton.

* De la ora 19:30 au loc concertele:
– „Fado Portugues” cu Ambra la ARTea;
– Breeze – Music from Levant cu Mohamad Zatari din Siria – oud şi Ghassan Bouz din Liban – percuţie, la Hermitage – Urban Spiritual Hub.

* Cristiana Radu – voce şi Lucian Stana la pian, vă invită la o seară live cu muzică de jazz şi colinde ce începe, de la ora 20:30 la Serendipity.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional de Istorie a României, de la ora 17:00 este vernisată expoziţia „Meşteşug şi prestigiu. Depozitele de bronzuri de la Tărtăria”, ce are ca temă o descoperire arheologică de excepţie din primăvara anului 2012 în situl Tărtăria, datat în perioada mijlocie a primei epoci a fierului, aşa-numita perioadă a culturii Basarabi.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns