Cum ne detoxifiem organismul după sărbători
Articol de Sabina Lapadatescu, 4 ianuarie 2017, 11:11
La fel ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură şi pace interioară, însă, la final, cadoul primit de la Moşul are cel puţin 3 kilograme în plus şi o stare lipsită de energie.
În opinia specialiştilor, starea fizică nu tocmai bună de după sărbători este cauzată de numărul mare de toxine acumulate în aceste 2 săptămâni, care slăbesc imunitatea şi dau o senzaţie de oboseală permanentă.
În acelaşi timp, experţii în nutriţie recomandă ca, la începutul anului, să recurgem la proceduri de detoxifiere a organismului, pentru a ne întări imunitatea şi pentru a ne creşte puterea de concentrare deoarece urmează perioada în care trebuie să ne întoarcem la şcoală sau la muncă.
Se recomandă, totodată, eliminarea zahărului procesat şi a băuturilor carbogazoase din dieta noastră zilnică şi consumul cât mai mare de alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice.
“Pâinea albinelor” – dieta ideală pentru a ne detoxifia organismul după sărbători
Unul dintre cele mai eficiente produse 100% naturale, recomandate de specialişti pentru procesul de detoxifiere de după sărbători, este PĂSTURA, denumită şi “pâinea albinelor”. Produsul are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitamina A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.
Persoanele care au colesterolul din sânge ridicat ar trebui să consume cel puțin a liguriță de păstură pe zi. Recomandarea este valabilă și pentru cei care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii.