Alimente care ajută la prevenirea alergiilor

În prezent, medicina tratează multe alergii – la praf, alimente, băuturi, animale și alte substanțe din mediul înconjurător.

De obicei, alergiile sunt de scurtă durată şi trec repede. Simptomele neplăcute pot fi tratate prin diferite metode, însă există alimente care îmbunătăţesc starea generală a organismului și ar putea ameliora unele simptome.

Iată câteva dintre acestea: ceapă, ardei, pătrunjel – conțin quercetin, un produs chimic natural din plante și reduc histaminele, o parte a reacțiilor alergice.

Kiwi – fructele bogate în vitamina C.
Toate citricele care conţin vitamina C reduc histaminele.

Ananasul – conține o enzimă numită bromelină care reduce iritația și reacțiile alergice.

Ton, somon, macrou și tot ceea ce conține Omega-3 – un studiu efectuat în Japonia a constatat că femeile care mănâncă mai mult pește suferă mai rar de rinită alergică.

Chefirul – acesta conține probiotice. Ele sunt bune pentru întregul organism și bacteriile care trăiesc în intestine.
Varza murată este, de asemenea, o sursă bună de probiotice.

Mierea – o cantitate mică de miere poate ajuta la reducerea unor alergii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns