Cele mai interesante evenimente de astăzi, 19 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* Proiecţiile a două medalioane au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:00, filmul lui Andrei Tarkvoski „Stalker / Călăuza”, adaptare după romanul SF „Picnic la marginea drumului” de Arkadi şi Boris Strugaţki, având în distribuţie pe Alexander Kaidanovski, Anatoli Soloniţîn, Nikolai Grinko, Alissa Freindlikh, Nataşa Abramova;

– de la ora 19:00, drama „Thérèse Desqueyroux”, ecranizarea romanului omonim scris de François Mauriac, regizată în 1962 de Georges Franju, cu Emmanuelle Riva, Philippe Noiret, Edith Scob, Sami Frey, Renée Devillers.

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte, de la ora 20:30, o proiecţie a Cinematecii TIFF cu thriller-ul „Personal Shopper”, pentru a cărui regie Olivier Assayas a fost premiat la Cannes în 2016, având în distribuţie pe: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin.

MUZICĂ

* Concertul bucureştean din turneul „Pianul Călător”, susţinut de pianistul Horia Mihail astă-seară, de la ora 19:00, la Sala Radio este sold-out. Programul cuprinde valsuri compuse de: Schubert, Brahms, Dvořák, Chopin, Ravel şi Debussy.

* „Primordial Sound” se intitulează concertul dat de trupa Fawkes`, împreună cu alte 4 trupe (Behind Gates, Valak, As I Fall şi T4), în Quantic Club, ale cărui uşi se deschid de la ora 18:00.

* Cu ocazia zilei de naştere a liderului Nicu Covaci, trupa Phoenix sărbătoreşte 55 de ani de existenţă printr-un concert aniversar programat de la ora 19:30, la Arenele Romane.

*  Mădălina Mantu susţine un recital, tot de la ora 19:30, în  ARTea.

* CTC, una dintre cele mai iubite trupe hip-hop, dă concert de la ora 21:00 în Expirat – Halele Carol.

* Viţa de Vie susţine un concert electric în Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:30.

* De la ora 22:30, bandul italian Rocket Queen susţine un concert tribut Guns N’ Roses, în Berăria H.

EXPOZIŢII

* În spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la naşterea artistei”, în prezenţa Sandei Vişan. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.

* De la aceeaşi oră 18:00, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, Bd. Lascăr Catargiu nr. 50, are loc deschiderea expoziţiei „Siria. Cronica în fotografii a unui război”. Cuprinzând 49 de lucrări ale fotografilor corespondenţi la faţa locului ai Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio „Sputnik” şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia, expoziţia poate fi vizitată până pe 9 mai.

* De la ora 19:00, la Institutul Balassi al Ungariei, Németh Zsolt, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, vernisează expoziţia „Raze de soare colorate”, cuprinzând fotografii mărite, schiţe originale, fotografii de epocă şi mai recente, care oferă o imagine amplă a operei atât de variate a lui Róth Miksa. Vernisajul este urmat de proiecţia filmului „Pictorul pe sticlă – Arta lui Róth Miksa”, un documentar de Tóth Péter Pál.

ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc întâlnirea „Cărţile care ne-au făcut oameni” cu Dan C. Mihăilescu, care dialoghează cu Mircea Cărtărescu pe marginea temei „Poezia, între totul şi nimic“.

* În cadrul proiectului cultural „Cafeneaua Critică”, de la ora 19:00 are loc în Club A dezbaterea cu tema „Despre Mineriada din iunie 1990”, la care participă profesori de atunci ai Universităţii din Bucureşti şi ai Universităţii de Arhitectură, între care şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, rectorii actuali, istorici, politologi. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns