România este favorită în partida cu Marea Britanie din Fed Cup de la Mamaia

Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monica Niculescu (47 WTA) şi Sorana Cîrstea (61 WTA), sunt cele patru românce care vor lupta cu Marea Britanie în Fed Cup , în play-off-ul Grupei Mondiale II sâmbătă şi duminică la Mamaia.
Niculescu şi Cîrstea au pierdut săptămâna trecută în primul tur la Biel, în timp ce Halep şi Begu nu au mai jucat. Fetele noastre au avut evoluţii oscilante până acum în turneele din acest an, dar sunt optimiste şi îşi doresc victoria în faţa englezoaicelor.
La conferinţa de presă de azi, tricolorele s-au arătat optimiste şi încrezătoare înainte de meciul cu Marea Britanie. ,,Sperăm să câștigăm, Konta este o jucătoare foarte bună şi sper să-mi iau revanșa în fața ei. Toate partidele vor fi grele” a spus Simona Halep. ,,Nu am emoții. Vom juca cu sufletul pentru tară”, a declarat Sorana Cîrstea. ,,Ne-am dori să încheiem întâlnirea după partidele de simplu, dar va fi greu” a precizat şi Irina Begu. ,,Abia astept să înceapă partidele. Meciul de dublu va fi foarte greu, dar și celelalte se anunță dificile” a adăugat la rândul ei Monica Niculescu.
De partea cealaltă, Johanna Konta numărul şapte mondial este liderul echipei oaspete. Alături de proaspăta câştigătoare a turneului de la Miami de acum două săptămâni, din echipa Marii Britanii mai fac parte Heather Watson (110 WTA la simplu, 80 la dublu), Laura Robson (209, 292) şi Jocelyn Rae (105 dublu). Despre întâlnirea dintre cele două echipe, Căpitanul nejucător al englezoaicelor Anne Keothavong, a declarat următoarele: ,,România este o echipă de primă clasă şi va avea avantajul terenului propriu, pe suprafaţa sa favorită. România este mare favorită. Noi avem un spirit de echipă excelent şi multă experienţă în Fed Cup, la care se adaugă faptul că tenisul feminin nu a mai fost în prim plan în Regatul Unit de aproape 40 de ani”.
România şi Marea Britanie s-au întâlnit până acum de cinci ori în Cupa Federaţiei, fetele noastre reuşind să se impună de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973 la Bad Homburg (RF Germania), când România s-a impus cu 2-1 în sferturile Grupei Mondiale. În 1999 România a câştigat din nou cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1 în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie reuşea la rândul ei să câştige cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în 2014 la Budapesta în Grupa I a zonei Europa – Africa şi s-a încheiat tot cu victoria fetelor noastre cu 2-1. În meciul de atunci Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, Heather Watson s-a impus în faţa Soranei Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, iar în partida decisivă de dublu, Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat clar cu 6-0, 6-2 în faţa perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.
La sfârşitul lunii martie anul acesta, Simona Halep a fost învinsă de Johanna Konta cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami, Konta reuşind ulterior să câştige prestigiosul turneul din Statele Unite.
Partida de la Tenis Club IDU din Mamaia se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două partide de simplu se joacă sâmbătă (22 aprilie), urmând ca duminică (23 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi cel de dublu. România trebuie să câştige această întâlnire pentru a râmâne în al doilea eşalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu 3-1 în februarie la Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns