Spectacole de teatru în București – 21 aprilie 2017

Sursa foto: Teatrul Clasic Ion Slavici Arad

Spectacole de teatru cu Victor Rebengiuc și Sanda Toma, la TNB, și cu Ovidiu Ghiniţă, Alex Mărgineanu și Ioan Peter, pe scena de la Nottara

În acest weekend aveți ocazia să cunoașteți trupa Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad. Artiștii vor susţine la București patru spectacole, create de regizori importanți: Tudor Lucanu, Bobi Pricop, Cristian Ban și Theodor-Cristian Popescu. Reprezentațiile sunt găzduite de Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara.

În această seară, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, va fi prezentat spectacolul ”Ecarisajul pentru toţi” de Boris Vian. Regia şi scenografia sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu această echipă. Din distribuţie fac parte actorii: Ovidiu Ghiniţă, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniţă, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat. Este o comedie neagră, a cărei acţiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Este un spectacol despre indiferenţă, despre istorie şi istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

În vreme ce Aliații pun piciorul pe pământ european, eroul piesei, un ecarisor, se preocupă să-și căsătorească una dintre fiice cu un soldat german, pe care îl găzduiește în casa lui, de patru ani. Îi invită la nuntă și pe ceilalți doi copii ai săi: o fiică, parașutistă în Armata Roșie, și un fiu, parașutist în Armata Americană. Aceștia sunt însoțiți de militari de pe cele două câmpuri de luptă: japonezi, americani și germani care se dedau la tot felul de dezmățuri. În final, naivul ecarisor va rămâne fără adăpost, întrucât casa lui, singura rămasă în picioare după bombardamente, va fi dinamitată de reprezentantul Ministerului Reconstrucției, pentru că nu figurează în planul de aliniere.

Spectacolele serii:

19:00

”Revizorul” de Gogol, regia artistică Horaţiu Mălăele,spectacol cu: Ştefan Bănică jr., George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, în rolurile principale, la Teatrul de Comedie.

”Toţi fiii mei”, piesa lui Arthur Miller, pusă în scenă de Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc și Sanda Toma în rolurile principale, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, Sala Mare.

”Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, un spectacol cu: Rodica Mandache, Crina Muresan, Mihai Smarandache în rolurile principale, la Teatrul Odeon.

”Ecarisajul pentru toți”, spectacol al Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad,regia și scenografia: Tudor Lucanu, găzduit de Teatrul Nottara, la Sala Horia Lovinescu.

”Peretele”, spectacol pe textul și în regia Liei Bugnar, la Teatrul Metropolis.

”În vizită la domnul Green”, spectacol cu Virgil Ogășanu și Tudor Istodor, la Teatrul Evreiesc de Stat.

”Fluturii sunt liberi”, spectacol cu: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi, în regia lui Erwin Șimșensohn, la Teatrul Excelsior.

”Obsesii”, one woman show Cerasela Iosifescu, la Hanul Gabroveni – ArCuB.

”Hamlet” după William Shakespeare, un spectacol realizat de actorii Alina Berzunteanu și Richard Bovnoczki,împreună cu regizorul Peter Kerek, la Unteatru.

”Mon Cabaret Noir”, primul spectacol de acest gen din București, prezentat la Teatrelli; regia, coregrafia şi costumele şi bineînțeles, interpretare: Răzvan Mazilu, Alături de el: Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu.

”Shot sau Comedia relațiilor”, spectacol cu: Andreea Bibiri, Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos/Andrei Ciopec, la Godot Café Teatru.

19:15

”6 din 49”, spectacol în regia lui Alexandru Maftei, cu: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, la Teatrul de Artă București.

19:30

”Panică” de Mika Myllyaho, un nou text contemporan montat de Theodor Cristian Popescu, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara. Protagoniști: Vlad Zamfirescu, Alexandru Jitea și Gabriel Răuță.

”N-ai tu treabă!”, un text de Cătălin Ştefănescu după povestea lui Ion Creangă, “Dănilă Prepeleac”, spectacol cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Act.

20:00

”Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, un nou spectacol regizat de Felix Alexa, cu Marius Manole, István Téglás, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Țăpeanu, la TNB, Sala Atelier.

”ActOrchestra”, spectacol de muzică și pantomimă, în regia lui Horia Suru, cu: Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea, la Sala Mică a TNB.

”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, spectacol cu: Lari Giorgescu, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea și Tatiana Oprea, la TNB, Sala Pictură.

21:00

”Mecanica inimii”, adaptarea scenică realizată de Chris Simion după romanul scriitorului francez Mathias Malzieu, cu: Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Dana Rogoz/ Corina Moise și Alexandru Bogdan, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

22:00

”Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, spectacol în regia Andreei Vulpe, cu Silvana Mihai, Cristina Juncu, Vlad Bălan și Alexandru Voicu, la Godot Café Teatru.

23:00

”Lumea Dinăuntru”, one woman show Valentina Zaharia, regia: Catinca Drăgănescu, versiune în limba engleză, la Unteatru.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns