Cele mai interesante evenimente de astăzi, 27 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:30 rulează, în cadrul medalionului „Andrei Mihalkov-Koncealovski, 80 de ani (20 august)”, fresca istorică şi social-politică „Siberiada” realizată în 1978 având în distribuţie pe: Ludmila Gurcenko, Irina Kupcenko, Aleksandr Potapov, Leonid Plesakov, Volodia Levitan, Nikita Mihalkov, Vitali Solomin, Serghei Şakurov.

* Documentarul dramatic „Toate aceste nopţi albe”, are două proiecţii astăzi, în avanpremieră: una de la ora 19:00 la The Point, iar a doua de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu. Personajele principale ale filmului sunt doi colegi la şcoala de artă, Krzysztof şi Michal, care străbat străzile Varşoviei încercând să se bucure încontinuu de momente desăvârşite. Niciodată mulţumiţi de ce primesc, plusează fiecare experienţă până la limită, încercând să afle ce înseamnă să fii cu adevărat treaz într-o lume care preferă să doarmă.

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectat documentarul „Planeta Petrila (2017), realizat de regizorul Andrei Dăscălescu.

* În a patra seară a Săptămânii One World România, în curtea Rezidenţei Scena 9, de la ora 21:00 rulează documentarul norvegian „Expirat” de Kieran Kolle, în care patru tineri decid să facă ceva pentru a creşte gradul de conştientizare a imensei probleme a risipei de alimente şi să iniţieze schimbări sociale şi voinţa politică de a fi luate măsuri.

* Institutul Italian de Cultură prezintă, de la ora 21:30, în cadrul programului estival de proiecţii săptămânale cu intrare liberă din grădina sa, comedia „La felicità è un sistema complesso / Complexitatea fericirii” de Gianni Zanasi, cu: Valerio Mastandrea, Hadas Yaron, Giuseppe Battiston, Filippo De Carli.

* Tot de la ora 21:30, în Manasia Hub are loc KINOGARTEN #3, ce vă propune revoluţionarul film „A bout de souffle”, realizat de Jean-Luc Godard în 1960 cu Jean-Paul Belmondo în fruntea distribuţiei.

TEATRU

* La Godot Cafe Teatru, de la ora 20:00 Răzvan Vasilescu susţine One Man Show-ul „Era OK şi la 60”.

* La UNteatru, tot de la ora 20:00 începe o reprezentaţie cu „Molly Sweeney”, povestea unei femei oarbe timp de patruzeci de ani care îşi recapătă vederea scrisă de Brian Friel, pusă în scenă de Sânziana Stoican şi jucată de Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru şi Liviu Pintileasa.

* De la aceeaşi oră 20:00, Teatrul Roşu prezintă, în Club The Hub, spectacolul „O femeie împărţită la doi”, de Ana Odagiu care şi joacă pe scenă alături de Cosmin Teodor Pană şi Vlad Trifaş.

* În grădina TVR, de la ora 20:30 are loc avanpremiera celei mai recente montări realizată de către Casa de Producţie TVR: „Piatra din casă”, vodevil după Vasile Alecsandri şi B.P. Haşdeu. Scenariul şi regia: Constantin Dicu. Distribuţia: Mihai Răzuş, Sever Bârzan, Carmen Movileanu, Corina Dănilă, Mihai Melinescu, Demeter András, Gabriela Valentir, Tudor Furdui, Claudia Nicolau, Cătălin Mireuţă, Bogdan Ghiţulescu.

SPECTACOL

* La Casa Filipescu-Cesianu, de la ora 20:30 începe spectacolul de muzică şi poezie „Gânduri de seară” organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti şi având ca protagoniste pe actriţa Irina Movilă (de la Teatrul Naţional Bucureşti) şi soprana Lorena Sandală, în care se vor împleti armonios versuri de Eminescu cu acorduri de Massenet, Grieg, Haydn, Ceaikovski, Beethoven.

MUZICĂ

* La VIE En ROSE se intitulează concertul susţinut de Alma – Nicole, de la ora 19:00, în grădina Joie de Vivre din strada Nicolae Paulescu nr. 61.

* Helen cântă jazz în Spaţiul M60 din strada C.A. Rosetti nr. 3, începând cu ora 19:00.

* Tot de la ora 19:00, Publika dă un concert pe plaja de la Therme Bucureşti.

* Un concert de muzică latino-americană, intitulat „Pasion de Arrabal” este susţinut de Ioana Ernea – voce, Luis Angel Palomino Tuero – pian şi Pavel Zurka – bas, de la ora 19:30, în GreenTea.

* De la aceeaşi oră 19:30, Diana Tudor cântă chansonete şi swing-jazz cu parfum fin franţuzesc în ARTea.

* Zoia Alecu susţine un concert de muzică folk, de la ora 20:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române.

* Începând cu ora 21:00 Măcănache dă un concert în grădina ParkLake, în cadrul „Jardin Urbain” – eveniment gourmet şi de socializare, marca Festival du Bonheur, la care bucureştenii sunt aşteptaţi, până duminică 30 iulie, să deguste preparate delicioase.

INSTALAŢIE PERFORMATIVĂ

În Clubul Expirat din Halele Carol, de la ora 21:30 începe „SPAŢII VII #MECANICA”, instalaţie performativă la care participă artiştii:

Violeta Vitanova şi Stanislav Genadiev, performeri şi dansatori

Mirian Kolev, muzician/soundscape

Dilmana Yordanova şi Mihaela Kavdanska, iniţiatoare ale proiectului şi artiste vizuale pasionate de relaţionarea în timp real dintre diverse forme artistice ce implică tehnologia.

EXPOZIŢIE

* În foaierul sălii „H.H. Stahl” a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, de la ora 16:00 este vernisată expoziţia de pictură „Universul Culorilor” a artistului plastic Tiberiu Cercel, ce poate fi vizitată până pe 13 august.

CARTE

* Lansarea volumului „Acrostihuri cu punctul pe I”, de Vasile Groza are loc, de la ora 13:00, la Sala de spectacole AGIR din Bd. Dacia nr. 26.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns