UPDATE: Un roman se numara printre victimele atacului terorist din Barcelona!

Sursa Twitter

Update 23.00

Un român a fost rănit în atentatul de la Barcelona, conform unor surse din capitala Cataluniei. Informaţia nu este confirmată de MAE. Acesta s-ar afla internat într-un spital din Barcelona.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat de presă în care se precizează că Consulatul General al României la Barcelona a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români.

Acesta este comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Extene privind atentatul din Barcelona:

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Momentan nu există indicii în acest sens.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Update 22.50

13 persoane au murit și peste 50 au fost rănite într-un atac terorist la Barcelona.

Președintele provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunțat într-o conferință de presă că poliția a arestat doi suspecți după atentatul de joi, de la Barcelona.

Numărul de atacatori nu este încă clar.

Potrivit agenției de presă spaniole EFE, care menționează surse din poliție, primul arestat este un tânăr de origine magrebiană din Marsilia, pe nume Diss Oukabir, rezident legal în Spania. Un alt suspect, care a trecut de un baraj rutier lovind un polițist cu vehiculul pe care îl conducea, a fost găsit ceva mai târziu mort în autovehicul, la câțiva kilometri de locul unde polițiștii au tras asupra sa în încercarea de a-l opri.

Update! 21.25

Poliția spaniolă vorbește despre un incident terorist și mai multe victime, după ce o dubă albă a intrat pe trotuar, lovind mai mulți oameni.

 Trei polițiști au fost răniți după ce au fost călcați de o mașină pe care au încercat să o oprească la un control în trafic pe Bulevardul Diagonal.
Vehiculul circula înspre ieșirea din Barcelona.

 

 

O furgonetă a intrat în mulțimea aflată în zona turistică Las Ramblas, o arteră pietonală extrem de populară și de aglomerată.

Potrivit EL Nacional, cel puțin două persoane ar fi murit și mai multe au fost rănite.

Transportul în comun și comunicațiile mobile au fost oprite în zonă. Presa spaniolă spune că stațiile de metrou din zonă au fost închise.

Șoferul care conducea o dubă a trecut pe culoarea roșie și a intrat în zona pietonală. După ce a pătruns în mulţime, autorul atacului a abandonat vehiculul şi a fugit.

Conform primului bilanţ, mai multe persoane sunt rănite.
Martori oculari vorbesc despre panica creată la faţa locului, oamenii fugind pentru a se adăposti.

Presa spaniolă relatează şi despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere.

Poliția din Barcelona a catalogat evenimentul drept un atac terorist.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns