Vinul roșu, favorabil pentru dantură

Cercetătorii spanioli au descoperit că antioxidanţii din vinul roşu distrug bacteriile care cauzează carii, tartru şi parodontoză.

Aceste bacterii sunt periculoase nu numai pentru dinţi, deoarece atunci când intră în sânge pot provoca inflamaţii şi boli cardiovasculare.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare al Alimentelor din Madrid au analizat efectul a doi polifenoli din vinul roşu. Aceştia s-au dovedit a fi mai eficienţi în menţinerea sănătăţii dinţilor şi gingiilor decât suplimentele alimentare cu extracte de vin.

Beneficiile polifenolilor din vinul roşu asupra dinţilor sunt accelerate în combinaţie cu probioticul oral Streptococcus dentisani. De aceea, oamenii de ştiinţă spanioli speră că descoperirea lor poate fi folosită pentru a dezvolta un nou tip de pastă de dinţi şi de apă de gură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns