Comisia de Urbanism a PMB a avizat favorabil PUZ-ul necesar construirii Spitalului ”Sfântul Vasile cel Mare”

Modificările urbanistice prevăd o nouă staţie de metrou şi un parc în imediata apropiere a spitalului.

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – „Sfântul Vasile cel Mare” – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în şedinţa de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecţii şi sensuri giratorii noi.

În plus, va fi amenajată o staţie de metrou la intrarea în spital şi un parc în zona verde din vecinătatea unităţii medicale.

„Le mulţumesc colegilor din Consiliul General pentru că au dat curs rugăminţii pe care le-am adresat-o public acum două zile, în conferinţa de presă organizată împreună cu d-na Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, să accelereze procedurile de adoptare a Planului Urbanistic Zonal. Prin Planul Urbanistic Zonal, va fi regândită din punct de vedere urbanistic şi al infrastructurii întreaga zonă din vecinătatea Spitalului Sfântul Vasile cel Mare. Prin crearea unei staţii de metrou la intrarea în spital şi a unui drum cu două benzi pe sens vom facilita accesul în unitatea medicală. PUZ-ul va crea premisele modernizării şi dezvoltării întregii zone din apropierea spitalului şi transformării sale într-un pol de creştere urbană”, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Toţi membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei au apreciat faptul că Planul Urbanistic Zonal se integrează în Planul Urbanistic General (PUG), preluând toate investiţiile pe care municipalitatea le va face în zonă.

Următorii paşi pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal sunt obţinerea celorlalte avize şi votul final în plenul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns