VIDEO: Ascultă cum sună libertatea! Anul 2018 – Simona Halep câștigă Roland Garros, jandarmii reprimă sângeros un miting

A fost odată o țară în care stăpânea întunericul și frica. O țară locuită de oameni fără glas, o țară închisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci.

2018 începe cu agitație pe plan politic. Comitetul Executivu Național al PSD decide retragerea sprijinului politic acordat lui Mihai Tudose.
Acesta ia act de decizie și își anunță demisia din funcția de prim-ministru al României, cu o zi înainte de cea în care ar fi trebuit să-l întâmpine la București pe omologul său japonez, o întâlnire foarte importantă pentru relațiile comerciale viitoare dintre cele două țări.
Acesta este întâmpinat de președintele Klaus Iohannis.
Acesta acceptă al treilea prim-ministru PSD în persoana Vioricai Dăncilă, iar protestele continuă la București și în marile orașe împotrivă modificărilor la legile justiei.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declanșează procedura de revocare din funcție a Laurei-Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.
În doar câteva ore, au urmat proteste în câteva orașe mari din țară.
Președintele Klaus Iohannis este nevoit să semneze decretul de revocare după mai multe amânări ce au dus cazul la Curtea Constituțională, care a stabilit că președintele a declanșat un conflict între puterile statului prin refuzul demiterii.

Ion Iliescu și Petre Român sunt acuzați în mod oficial de crime împotriva umanității pentru rolul jucat în Revoluția din 1989.

Simona Halep câștigă turneul Roland Garros, la 40 de ani după ce jucătoarea româncă Virginia Ruzici a câștigat același trofeu.

Ziua de 9 iunie 2018 aduce la București cu zeci de autocare, microbuze, ganituri de tren și mașini personale.
200.000 de simpatizanți PSD-ALDE într-un protest organizat împotriva „abuzurilor din justiție”

10 august este scrisă cu sânge în cartea de istorie a statului român ca fiind ziua în care Jandarmeria a răspuns cu violentă la un protest pașnic în Piața Victoriei, după ce câțiva protestatari au provocat forțele de ordine cu pietre, sticle și alte obiecte.
Aceștia răspund cu spray lacrimogen, tunuri cu apă și bombe de panică. Parchetul Militar se autosesizeaza și deschide un dosar penal privind intervenția dezechilibrată a jandarmeriei. Dosarul este secretizat mai târziu.

Pestă porcină africană ajunge în România.
Peste 200.000 de porci sunt sacrificați după ce 12 județe sunt infectate.
Are loc la București al treilea Summit al Inițiativei celor Trei Mari, care implică 12 state membre ale Uniunii Europene din Europa Centrală și de Est.

Este sfințită Catedrala Mântuirii Neamului în fața a peste 40.000 de oameni, iar formația Judas Priest cântă la București.

La 1 decembrie 2018 au loc ceremonii și parade militare cu ocazia aniversării a 100 de ani de la fondarea statului român.
Odată cu Marea Unire din 1918, teritoriul românesc a fost mărit cu aproxmativ o treime.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.