În Sectorul 3, învățământul dual reprezintă una dintre priorități

Consilierii locali ai Sectorului 3 s-au întâlnit în ședință ordinară pentru a vota cele 23 de proiecte înscrise pe ordinea de zi.

Odată cu încheierea programului care stabilea strategia sectorului 3 în perioada 2014 – 2020, primul proiect de pe ordinea de zi a făcut referire la strategia de dezvoltare durabilă a sectorului în perioada 2021 – 2027.

Principalele direcții ale acestui proiect sunt: dezvoltarea urbană durabilă a cartierelor, crearea de oportunități pentru mediul de afaceri, creșterea accesibilității și calității serviciilor publice și creșterea capacității administrației publice locale.

Tot astăzi, a fost aprobat și Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul sectorului.

În sectorul 3 învățământul dual reprezintă una dintre priorități, de fapt, este sectorul în care acest tip de educație este cel mai bine dezvoltat, așa că astăzi a mai fost semnat un contract de parteneriat pentru Liceul Tehnologic “Elie Radu”.

Din nou se reorganizează aparatul de specialitate al primarului. Observam, prin această acțiune, compartimentul digitalizare reintră în Direcția Informatizare, iar Direcția Generală de Poliție Locală se ramifică pe mai multe compartimente: protecția mediului, disciplina în construcții, contravenții, monitorizare obiective și unități de învățământ.

Votat pozitiv a fost proiectul prin care se modifică Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Ordine și Funcționare pentru Direcția Generală de Impozite și Taxe Sector 3 începând cu 1 iulie 2021.

Aceasta nu modifică numărul angajaților ci transformă modalitatea de încadrare pentru unele posturi.

Urmare a sistarii lucrarilor privind amnajarea locurilor de distractie din Parcul Pantelimon, a fost votat pozitiv proiectul prin care politia locala nu va mai supraveghea permanent aceasta zona cu politistii locali, parcul va ramane monitorizat video si de catre patrule ocazionale.

În sprijinul familiilor cu copii mici, monoparentale sau in care ambii parinti lucreaza , a fost aprobat astazi proiectul “Gradinita de vara” ce se va desfasura in perioada iulie – august, în patru centre: Gradinitele Nr 211, 191, 69 si 239.

Proiectul “Programul anual de actiuni pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte – condominii Sector 3” a inclus alte 5 asociații pe listă, numărul total al acestora ajungând la 1968 de asociații de proprietari.

Pentru Parcul Acvativ Pantelimon a fost votată moificarea indicatorilor tehnico-economici de la 116 milioane de lei, aprobați în 2018, la 143 de milioane de lei.

Cresterea valorii devizului este justificată de încheierea lucrărilor de construcție pentru clădiri și utilirea acestora în vederea exploatării conforme.

Tot la această ședință a fost votată propunerea prin care orice proiect care cere suplimentarea finanțării cu 10 milioane de lei să fie expertizat suplimentar de către un specialist independent care să stabilească dacă modificările bugetare se justifică.

Actualizari ale indicatorilor tehnico-economici  au mai fost aprobate pentru Proiectul “Amenajarea si dotarea cantinei – Colegiul Tehnic Mihai Bravu”, de la 4,4 milioane lei la 8,2 milioane lei, conform clauzei “devizul general intocmit la faza de proiectare studiu de fezabilitate in cazul obiectivului nou /mixt de investitii si, respectiv, la faza de documentatie de avizare a lucrarilor de interventii in cazul interventiei la constructie existenta, se actualizeaza prin grija beneficiarului investitiei/investitorului de cate ori este necesar”.

Vorbim de invatamant si in proiectul prin care un teren aflat in proprietatea Societatii Algorithm Constructii S3 SRL este atribuit, pentru urmatorii 99 de ani, Liceului Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu”. Pe terenul in suprafata de 808 mp vor fi extinse atelierele de lucru ale liceului.

Urmare a modificarilor aparute in scopul indeplinirii cerintelor ISU, a fost aprobat si punctul de pe ordinea de zi prin care sunt modificati parametrii tehnico-economici pentru Proiectul “Cresterea capacitatii de stationare si mobilitate a parcului auto in zona bB-dul Decebal”. In plus, am aflat ca parcarea este gata si va deveni operationala in momentul in care vor fi primite avizele ISU.

Rămânem în zona financiară pentru că, la această sedință de consiliu local, au fost aprobate bugetele de venituri și cheltuieli pentru Societățile OPS Ordine și Protecție S3 SRL și Administrarea Domeniului Public București SA și Planul de Investiții, bugetul de venituri și cheltuieli ale Societății Salubrizare și Dezapezire S3 SRL.

Rapoartele de activitate ale membrilor Consiliului de Administrație al Societății OPS Ordine și Securitate S3 SRl au fost respinse.

De același verdict au avut parte Planul de Investitii si bugetul de venituri si cheltuieli pentru Societatea Algorithm Constructii S3 SRL.

Sursa text: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.