InfoCons face recomandări pentru achiziţiile de bijuterii!

Foto: Facebook/InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor

Specialiştii InfoCons au câteva recomandări pentru consumatori cu privire la achiziţiile de bijuterii. Ei spun că este foarte importantă solicitarea Certificatului de calitate în original, însoţit de factură sau bon fiscal. Certificatul de calitate să conţină, în mod obligatoriu, detalii corecte, precise şi complete referitoare la produsul cumpărat (titlul metalului, natura pietrelor etc.) – natural/sintetic/artificial, precum şi datele de identificare ale operatorului economic de unde este achiziţionat produsul.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei pentru protecţia consumatorilor, înainte de a cumpăra o bijuterie, clientul trebuie să se asigure că magazinul are autorizaţie pentru vânzarea de obiecte din metale preţioase şi pietre preţioase.

De asemenea, trebuie evitată cumpărarea de bijuterii de la persoane care ‘vă acostează’ pe stradă sub diverse pretexte.

Reprezentanţii InfoCons menţionează, totodată, că e importantă solicitarea de informaţii complete despre produs, preţ, condiţii de cumpărare (dacă acestea există) şi, neapărat, precizarea că piatra este naturală.

Pentru mai multe informații, consumatorii au la dispoziție și aplicaţia gratuită InfoCons, disponibilă în App Store, Google Play sau App Gallery.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.