Ce poți face de 1 iunie în București! Lista evenimentelor organizate cu ocaziei Zilei Internaționale a Copilului

Bucuresti FM

Ziua Internațională a Copilului este marcată la București de o sumedenie de evenimente care promit distracție și veselie pentru întreaga familie.

Pe 1 Iunie copiii sunt așteptați la microfonul Bucuresti FM!

Tiberiu Păun iese în stradă cu o editie speciala a emisiunii City Break.
Între orele 15 si 19 cei mici sunt invitati să experimenteze în direct vorbitul la microfon si să câștige numeroase premii.
Suntem pe Calea Victoriei lângă Palatul Telefoanelor.

În acest weekend, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” marchează Ziua Copilului cu un program artistic variat menit să aducă bucurie în rândul tuturor copiilor.

Detalii despre program gasiti AICI

Primăria Municipiului București organizează, prin instituțiile subordonate, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, numeroase evenimente – Expozitii, proiectii de film, ateliere, spectacole de teatru si multe alte surprize.

Intregul program al evenimentelor il gasiti AICI

Copiii sunt astetati în Lumea SuperEroilor cu o mulțime de activități și surprize, pe 1 si 2 iunie, la Circul Metropolitan București.
CONIL Fest – Festivalul Integrării va găzdui, pe lângă momentele artistice, o varietate de activități pentru copii și tineri. Aceștia vor avea ocazia să exploreze, în foaierul Circului Metropolitan, noi forme de artă și să își dezvolte abilitățile creative în cadrul atelierelor dedicate.

Vezi AICI detalii despre program

Retromobil Club România îi invită pe copii la evenimentul “Cu Bunica în Parc“, o expoziție aniversară dedicată Zilei copilului.

Cei mai tineri colecționari ai Retromobil Club România vor ieși cu bunicuțele pe roți, la o plimbare în parc unde va fi alcătuită o selectie de automobile istorice inedită.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit sâmbătă 1 iunie între orele
10.00 şi 14.00 în Parcul Titan.

Mai multe detalii despre expozitie AICI

TAROM organizează, pe 1 Iunie, „Ziua Porţilor Deschise” pentru copii, prilej cu care aceştia vor putea vizita o aeronavă şi vor face fotografii în interiorul acesteia, inclusiv în cabina de pilotaj.

Intrarea va fi liberă, iar copiii şi părinţii însoţitori sunt aşteptaţi în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Compania a pregatit si un ghişeu special, care să-i ajute pe cei mici să interacționeze cu agentul, în vederea efectuării check-in-ului. In plus, părinții pot lua pentru copiii de până la 11 ani, biletele de avion, gratuit.

Detalii despre  „Ziua Porţilor Deschise”  la TAROM AICI

Ziua Copilului va fi sărbătorită și pe stadionul Arcul de Triumf printr-un festival sportiv cu intrare liberă.

Copiii vor putea participa la ateliere interactive susținute de federațiile sportive naționale.
Sportivi de exceptie, vor da autografe si vor face demonstratii pentru cei mici.
De la ora 19 va avea loc un meci caritabil de fotbal ce reunește legende ale fotbalului românesc și influenceri.

Informatii supplimentare gasiti AICI

Copiii care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă sunt invitati la Parada Micilor Bicicliști West Side Kids Race.
Cei interesati sunt asteptati pe 1 iunie intre 9:00-18:30 pe Splaiul Independenței 319 lângă Sema Parc – SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru.

Detalii suplimentare despre eveniment AICI

Peste 10.000 de copii, adolescenți și părinți sunt așteptați la K-Zilla – Festivalul Elevilor, cel mai mare eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului.
Va avea loc pe esplanada Operei Naționale București, pe 1-2 iunie 2024, între orele 08:00-22:00.

Evenimentul include două zile pline cu activități interactive, educative și recreative, concerte ținute de artiști consacrați, musicaluri și nenumărate surprize.

Mai multe detalii despre K-Zilla – Festivalul Elevilor gasiti AICI

Ziua internațională a copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracției”, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13.

Vezi aici mai multe informații despre programul evenimentului

Big Band-ul Radio dirijat de Simona Strungaru îi invită pe copiii de toate vârstele la Sala Radio, la un concert special dedicat copilăriei și veseliei, sâmbătă, pe 1 iunie de la 11.00.

„JAZZ FOR KIDS” nu este doar un eveniment adresat copiilor și celor care iubesc muzica, ci și un spectacol care îi aduce pe scenă pe micii artiști de azi, marii artiști de mâine.

Detalii despre Jazz for Kids gasiti AICI

Sâmbătă, de la ora 14.00, şi duminică, de la ora 15.30, 400 de copii din 12 coruri Cantus Mundi vor cânta la Ora Copiilor organizată în cadrul Festivalului Opera Copiilor, pe Calea Giuleşti nr. 16, la Opera Comică pentru Copii.

Accesul publicului la toate evenimentele corurilor de copii Cantus Mundi desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului este liber.

Arta și distracția își dau întâlnire la Ediția de vară la Art Safari, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani. Programul evenimentului cuprinde teatru, cinema, muzică, spectacole de circ, ateliere de artă pentru copii, jucării și jocuri vintage ce recreează vacanțele de altădată. Copiii sub 12 ani au intrare gratuită.

Detalii despre program si expozitii gasiti AICI

Sâmbătă, pe 1 iunie, între orele 10:00 și 16:00, Depoul Dudești își deschide porțile pentru a oferi copiilor, părinților și bunicilor o experiență inedită în lumea fascinantă a vehiculelor de epocă.

Principalul punct de atracție al evenimentului va fi plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care va circula pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești.

Întregul eveniment este gratuit și deschis publicului larg.

Informatii suplimentare despre Ziua Porților Deschise la STB AICI

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în acest weekend, în curtea instituţiei, un târg de produse agroalimentare româneşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Copiii sunt aşteptaţi la Târgul de 1 iunie – Gustul copilăriei de la MADR.

In cadrul atelierelor de creaţie vor avea ocazia de a-şi exersa îndemânarea şi de a-şi stimula imaginaţia şi creativitatea, prin pictură pe lemn cu specific agricol, panificaţie, cusut cu motive tradiţionale.

Toţi copiii care vor veni la târg, for fi recompensaţi cu vată de zahăr pe băţ, unul dintre deliciile copilăriei.

Detalii despre program gasiti AICI

Camera superioară a Parlamentului găzduieşte pe 1 iunie, între orele 10.00 şi 17.00, a patra ediţie a „Senatului Copiilor”.

Numeroase activităţi creative şi educative dedicate copiilor vor fi organizate în sediul instituţiei şi în grădinile acesteia.
Printre atracţii se numără şi vizitarea sălii de plen şi a biroului preşedintelui Senatului.

Cupa copiilor la pescuit pe lacul Titan

Peste 300 de copii pasionaţi de pescuitul recreativ vor întinde undiţele în lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, de 1 iunie.

În cadrul competiţiei, inedită prin amploare şi organizare, îşi vor adjudeca premiile cei mai pricepuţi, răbdători sau norocoşi dintre cei mai mici pescari, cu vârste cuprinse între 4-14 ani.

În ziua concursului, fiecare participant va primi din partea organizatorului, gratuit, cele necesare pescuitului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.