5 aterizări într-o singură zi, pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, 5 vieți salvate

Pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, de la inaugurare (3 decembrie 2019) și până pe 11 iunie 2024, au avut loc 492 de aterizări. Atât cazuri medicale, cât și zboruri de recunoaștere/antrenament pentru piloții tineri.

Recent au fost 5 aterizări, un record pentru heliportul S.U.U.B. Pacienți cu afecțiuni cardiace, neurologice și o gravidă. Patru dintre ei au fost externați, unul este încă internat.

Elicopterele SMURD care aterizează pe heliportul SUUB aduc pacienții din orașe, precum: Galați, Craiova, Brăila, Tulcea, Constanța.

Cei mai mulți pacienți aduși cu elicopterul au ca diagnostic infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral, Spitalul Universitar de Urgență București fiind recunoscut pentru performanțele sale medicale în cardiologie și având una din primele unități din România de accident vascular cerebral și de urgențe neurovasculare.

Heliportul medical de la Spitalul Universitar de Urgență București a fost inaugurat pe 3 decembrie 2019, investiția în construcția lui ridicându-se la peste 1 milion de Euro și fiind finanțată în totalitate de o companie privată  – MaxBet România.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.