Bine de citit: Antologia „Inferno: despre teroare și supranatural”

Sursa foto: Razvan Ursuleanu

Există o distanță apreciabilă între supranatural, horror, thriller precum și alte forme similare de literatură și preferințele mele literare, dar dacă mi se întâmplă totuși să mai citesc astfel de texte, atunci aproape de fiecare dată autorii lor se numesc Stephen King, John Saul sau Dean Koontz, pentru că ei sunt maeștrii acestor genuri literare pe care i-am citit și nu am fost vreodată dezamăgit de creațiile lor.

Peste antologia „Inferno” am dat la un anticariat obscur și după ce am studiat cuprinsul, fără să recunosc numele vreunui autor, am hotărât că mai bine o pun la loc pe raft, dar anticarul mi-a spus că dacă o să cumpăr altă carte de la el îmi dă „Inferno” cadou.

Sursa foto: Razvan Ursuleanu

Și ce cadou frumos am primit, trebuie să recunosc acest lucru… Ellen Datlow, cea care s-a ocupat de selecția textelor, cu excepția primei povestiri, „Pe șaua din spate” de K. W. Jeter, care îmi pare a fi doar un balast fără noimă, le-a ales pe celelalte cu o grijă deosebită, și aș remarca în mod special povestirile „Vieți” de John Grant, „Ghorla” de Mark Samuels, „Pădurea lui Bethany” de Paul Finch, „Dormi în pace” de Simon Bestwick și „Copacul Janus” de Glen Hirshberg.

Dacă se va întâmpla să nu aveți răbdare nici măcar pentru aceste texte remarcabile, atunci aș putea plusa cu „Viață încremenită” de Pat Cadigan și „Armurile de la Auderlene” de Terry Dowling, pe care le consider excepționale, nestematele acestei antologii.

Dacă nici acestea nu reușesc să convingă, atunci nu-mi rămâne decât să vă invit să citiți „În ceasul al treisprezecelea” de Mike O’Driscoll, o povestire de mare risc pentru cititor, care se poate pomeni după doar câteva pagini că a devenit dependent de „teroare și supranatural”…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.