Rezultatele înscrierilor la grădinițele de vară din sectorul 6!

Primăria Sectorului 6/ facebook

Primăria Sectorul 6 a anunțat rezultatele pentru programul „Grădinița de vară” din acest an. Astfel, 1814 copiii au admiși în programul ce se va ține în 12 unități din sectorul 6, în perioada 1 iulie – 31 august. Din totalul celor 3.700 de locuri disponibile, au fost ocupate 2977.

Grădinița Nr. 41 este singura unitate ocupată în totalitate. Acolo, numărul de înscrieri a depășit numărul de locuri, astfel că a fost necesară relocarea unor copii la Grădinița Nr. 111.

104 de cereri au fost respinse de directorii de grădinițe pentru că părinții aveau domiciliul sau reședința în alte sectoare, chiar orașe, sau aveau vize de flotant expirate.

Grădinițele vor funcționa în intervalul orar 07:30 – 17:30.

Lista cu dosarele admise se găsește pe site-ul www.primarie6.ro, dar și pe portal.primarie6.ro, la secțiunea „Grădinițe de vară”, de la Servicii Publice. Căutarea se face după numărul de înregistrare alocat dosarului.

Având în vedere că au rămas 723 de locuri libere, Primăria Sectorului 6 anunță că va mai organiza o sesiune de înscrieri în perioada următoare. Depunerea actelor se va face tot pe portal.primarie6.ro, la secțiunea „Grădinițe de vară”, la orice oră din zi.

Actele necesare:

– Copie a dosarului medical existent la cabinetul medical de la grădinița unde copilul este înscris în prezent;
– Cerere de înscriere (se completează și se generează online);
– Cartea de identitate a ambilor părinți;
– Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care reglementează drepturile părinților și ale copilului, dacă este cazul.
Contribuția de hrană se achită ulterior, în contul grădiniței la care va fi admis copilul, sau fizic, la casieria unității.

Mesele preșcolarilor din medii defavorizate vor fi subvenționate, în baza unei adeverințe de la unitatea pe care o frecventează acum copilul.

Autoritatea locală amintește că pot fi înscriși la grădinițele de vară doar preșcolari care au frecventat una dintre grădinițele de stat ale sectorului 6, în anul școlar 2023-2024. De asemenea, unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza sectorului cu cel puțin 60 de zile înainte de ultima zi a înscrierilor. Au prioritate familiile monoparentale sau cele în care ambii părinți lucrează (caz în care va fi nevoie de o adeverință de la locul de muncă).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.