Ce alimente trebuie consumate pe timp de caniculă?

Sursa foto: BFM

Vara, dieta noastră este diferită de cea din timpul iernii și ar trebui să includă alimente mai ușoare, care conțin multe lichide. Printre acestea se numără:

1. Castraveții proaspeți

Sunt hrana supremă de vară. Conţin aproape 90 la sută apă. În plus, sunt bogaţi în calciu, vitamina C și săruri minerale

2. Kiwi

Acest fruct conține multa vitamina C. În plus, datorita faptului că kiwi conţine calciu, previne mai bine deshidratarea organismului.

3. Zmeura

Nu numai că reduce temperatura și elimină toxinele din organism, dar, de asemenea, potolește perfect setea și îmbunătățește digestia.

4. Legumele proaspete cu frunze verzi

Sunt un depozit de vitamine și minerale. Consumați mai mult spanac proaspăt, care este o sursă excelentă de acid folic.

5. Pepene verde

Pepenele verde va fi desertul perfect pentru că are foarte puţine calorii. De asemenea, conține fier, mangan, fibre, pectină, hemiceluloză, vitamine B1, B2, C, PP etc.

6. Pepene galben

Potolește setea, saturează organismul și are un efect benefic asupra digestiei. Pepenele galben conține acid folic, care este implicat în hematopoieză.

7. Ardei

Datorită numărului mare de minerale și vitamine din compoziția sa, această legumă este pur și simplu indispensabilă în anemie, imunitate scăzută, chelie precoce și osteoporoză.

8. Dovlecei

Dovlecelul elimină toxinele și substanțele nocive din organism. Conține vitaminele C, A, oligoelemente importante, potasiu, calciu, fier, magneziu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.