Festivalul Internaţional Grand Prix Nova 2024 a început

Sursa foto: comunicat de presa

Luni, 24 iunie, a început cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova organizat de Radio România, un eveniment competiţional dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică.

Prima zi de audiţii a debutat cu Voices of Darkness (r. Michał Zdunik), un spectacol inspirat de viaţa şi opera marelui pictor polonez Jerzy Nowosielski, şi a continuat cu producţii venite din Cehia, Croaţia, Belgia şi Elveţia.

Sursa foto: comunicat de presa

Juriul format din reprezentaţii spectacolelor înscrise în competiţie o au ca moderator pe artista și producătoarea franceză Amandine Casadamont, a cărei prezenţă a fost posibilă datorită sprijinului Institutul Francez din București.

Au fost ascultate şi proiectele radiofonice concepute în cadrul atelierului Orizont sonor, un program de formare în domeniul ficțiunii sonore desfăşurat în perioada 20-24 iunie şi găzduit de Grand Prix Nova.

Atelierul a fost organizat prin asocierea dintre Radio România şi Institutul Francez România, în colaborare cu Asociația Longueur d’Ondes (Franța) şi în parteneriat cu Semi Silent. Participanţii au fost coordonaţi de doi artiști multipremiați în mediul audio internațional – Ilinca Stihi (România) și Benjamin Abitan (Franța).

A XII-a ediţie a Grand Prix Nova se desfăşoară sub patronajul Majestătii Sale Margareta Custodele Coroanei Române.

Festivalul continuă şi frumoasa colaborare cu Teatrelli/Creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București), care și în acest an găzduiește audiţiile în spațiul intim al sălii sale de spectacole de la Teatrelli Bucureşti.

Sursa foto: comunicat de presa

Iubitorii de producţii radiofonice sunt invitaţi să rămână conectați pe tot parcursul evenimentului (23-28 iunie) pe reţelele oficiale de social media (Facebook: @gpnromania şi Instagram: @grandprixnova).

Spectacolele prezentate în festival pot fi ascultate online gratuit pe www.eteatru.ro, fiind însoţite de traduceri în limba engleză (în format pdf).

Programul audiţiilor, pe site-ul oficial al Grand Prix Nova www.grandprixnova.ro.

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.