VIDEO: Water Fest București – locul unde înveți să iubești natura!

Între 12-14 iulie, pe Lacul Herăstrău are loc o sesiune de instructaj cu plăci SUP, în cadrul evenimentului Water Fest. Astfel, dragostea față de apă este transmisă generațiilor viitoare. Cel mai important element din viața noastră, este apa, ea trebuie respectată, iubită și protejată. George Sărluceanu, președintele Asociației Green Ties, militează pentru ape curate si în această dimineată în matinalul București FM.

Povestea Water Fest a început la Ceahlău prin 2018. „Cu foarte mari stăruințe am adus festivalul și la București pentru că este important să se întâmple și aici. Scopul nostru este să aducem tinerii cât mai aproape de apă. Consider că este cea mai bună campanie de conștientizare pentru că atâta timp cât facem educație ecologică devine foarte eficientă.”

Ediția din 2023 a fost un succes, povesteste George: „Anul trecut au venit copii care au făcut antrenamente, iar noi le-am făcut cunoștință cu sporturile de apă. Au fost foarte buni și foarte înțelegători. Mă bucur că au primit cu mare drag tot ceea ce noi le-am oferit. Au plecat de acolo îndrăgostiți de apă.”

Anul acesta Water Fest va avea loc pe Lacul Herăstrău. „De data asta suntem la limita Lacului Herăstrău cu Lacul Băneasa. Ambele lacuri merită să fie promovate, protejate și iubite. Eu am descoperit zilele astea acolo o lume absolut fantastică, de care mulți nu știu că există.”

„Este o zonă spectaculoasă, ai parte de un peisaj pe care mulți dintre noi își doresc să îl vadă și străbat poate și sute de kilometri pentru a ajunge într-un astfel de loc.”

Printre activitățile realizate la sfârșitul acestei săptămâni se numără instructajul pentru plăcile SUP. „Plăcile au devenit celebre în ultima perioadă pentru că sunt foarte ușor de folosit și de transportat. După acest instructaj cu siguranță vor mai ieși pe apă. În general după ce le descoperi, ajungi să îți cumperi și tu echipament special.”

„Pentru un tânăr obișnuit este foarte ușor de manevrat o astfel de placă, pare că nici nu o simte. Totuși, am avut și oameni mai în vârstă care au fost la instructaj și s-au îndrăgostit de plăcile SUP.”

Încă mai avem de lucru în ceea ce privește reciclatul. „Am descoperit, inclusiv pe malul Lacului Herăstrău PET-uri. Malurile Lacului Băneasa sunt pline de acestea. Nu este normal, am plecat de la Ceahlău, unde toată pădurea din jurul Lacului Bicaz este plină de deșeuri. În momentul acesta riscăm sancțiuni foarte mari din partea comunității europene.”

O soluție ar putea fi participarea la Water Fest pentru a afla cum poți proteja mediul înconjurător. „Ar trebui să vă alăturați oricărei campanii de genul acesta și să mergem împreună să scoatem din păduri, din râuri tot plasticul acela care se află deja într-un proces de degradare. Există PET-uri pe care putem să le rupem cu mâna.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla cum să iubesti apa chiar de pe apă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.