VIDEO: „Rămân în apă până înot toți cei 130 de km, nu o să dorm, iar mâncarea mi se aruncă pe lac cu un recipient.” – Mihai Badea, înotătorul care luptă pentru proiectul „Casa dintre Brazi”, al Fundației „Copii în Dificultate”

„Casa dintre Brazi” din Zărnești – este proiectată cu scopul de a adăposti copii din familii defavorizate pentru a se bucura de vacanța! Micutii ocrotiți de Fundația „Copii în Dificultate” trec din spital în spital și au nevoie de un spațiu de relaxare adecvat lor, dar incluziv. Mihai Badea vrea să parcurgă înot, continuu, marele Lake Powell, obiectiv pe care nu l-a mai atins decât un singur pământean.

Mihai Badea și Valentina Smith, președintele Fundației „Copii în Dificultate”, au venit la București FM pentru a îți spune cum te poți implica și tu în proiect.

Valentina Smith ne-a explicat ce presune proiectul fundației pe care o conduce. „Casa dintre Brazi este o casă de vacanță pe care Fundația Copii în Dificultate ar vrea să o construiască la Zărnești, pentru copiii care nu au parte de vacanță, în mod special copiii cu dizabilități. Focusul nostru timp de 35 de ani a fost susținerea și îngrijirea copiilor cu dizabilități.”

Ideea a pornit odată cu apariția virusului Covid-19. „În anii pandemiei ne-am dat seama că suntem extrem de izolați și că există foarte puține locuri sau chiar deloc care întâmpină nevoile de vacanță pentru copiii cu dizabilități. De aceea am plănuit și am cumpărat în timpul pandemiei acest teren la Zărnești. Ne-am gândit că putem să dăm o rază de speranță.”

La „Casa dintre Brazi” sunt așteptați toți cei mici. „Nu va fi un spital, ci va fi un centru de recreere, un centru de vacanță mai degrabă pentru copii atipici, dar în care sunt așteptați și cei tipici. Vrem să facem un mix, un proiect integrativ în care și copiii cu dizabilități să fie acceptați și să ducă o viață normală.”

„Vrem să avem activități pentru copii pe timpul zilei cu terapeuți ocupaționali prin activități senzoriale, prin jocuri, chiar și prin statul în aer liber.”

Primul obiectiv este pe cale să prindă contur. „Vrem să facem din paleți reciclabili un gard unde să putem să punem flori, să dăm viață plantelor aromatice. Pentru acești copii încercăm cât mai mult să venim cu activități recreative diverse și inedite.”

„Fiecare copil ar trebui să aibă un loc unde să poată să alerge în picioarele goale, să simtă pământul, să miroasă o floare, să poată să meargă la râu și să pună piciorul în apa acestuia.”

Mihai Badea ne-a oferit detalii despre lacul pe care urmează să îl parcurgă de la un capăt la celălalt, un traseu de 130 de km. „Nu știam nimic despre Lake Powell înainte să vină propunerea, dar după recomandarea unui prieten care mi-a propus mai mult sau mai puțin în glumă să îl parcurg, am căutat mai multe despre acest lac și mi-a plăcut ce am aflat despre el.”

„Înaintea mea a mai înotat o singură persoană acolo, Sara Thomas, care din punctul meu de vedere, este cea mai bună înotătoare a lumii, are niște recorduri extraordinare. Îi mulțumesc pe această cale că a pus la dispoziția noastră o documentație foarte bună după ce a parcus lacul. Astfel, a devenit un pic mai ușor pentru că voi avea niște repere când voi intra în acel lac.”

Mihai se pregătește intens pentru a duce la bun sfărșit ceea ce și-a propus. „Ideea este să îți păstrezi ritmul cardiac la normal, un puls jos de la începutul cursei și până la sfârșit. Nu ar trebui depășită viteza 2,5 km/h.”

„Sara pare că este o înotătoare mai bună decât mine pentru că ea a făcut înnot, eu am făcut polo, iar ea a parcurs lacul cu viteza de 2,3 km/h. Mă gândesc că a întâmpinat și tot felul de pericole, spre exemplu, în momentul în care bate vântul se fac niște curenți de suprafață care te îngreunează.”

„Va trebui să mă hidratez foarte, foarte bine. Rămân în apă până înot toți cei 130 de km, nu o să dorm, iar mâncarea mi se aruncă pe lac cu un recipient, au găsit o rățușcă gonflabilă roz.”

Te poți implica în proiect dând SMS la 8844 cu textul ZILE (2 euro) sau cumpărând cel puțin UN METRU DE CURAJ cu 31 de lei pentru Mihai Badea de pe site-urile Ticketstore și bilete.ro.

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a fi mai aproape de susținerea unui proiect pentru copiii aflați în dificultate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.