VIDEO: „Artiștilor de acum le este teamă de eșec mult prea tare, o presiune falsă, nu există așa ceva, singurul lucru pe care poți să îl pierzi dacă nu riști ești chiar tu.” – Cornel Ilie, una dintre concluziile celor 30 de ani de carieră

O nouă piesă aniversară face ravagii în sezonul estival! VUNK sărbătorește 30 de ani de activitate cu o nouă lansare care îți va face zilele însorite mult mai bune. „Un sărut sărat și-un răsărit” are un ritm care dă tonul distracției încă de la primele acorduri. Cornel Ilie a venit în matinalul București FM cu toate detaliile depre piesă, povesti si amintiri din cei 30 de ani de activitate muzicala.

Artistul se ocupă întotdeauna de textele pieselor pe care le cântă. „Este o rimă internă în titlul celei mai recente lansări. Eu fac textele și mă ocup de idei, îmi place mult ceea ce fac pentru că pot să mă joc și să caut tot timpul sensuri noi. Câteodată mai ies și idei bune, dar se întâmplă să fie și momente când doar trec pe lângă urechile oamenilor.”

Cei 30 de ani ai trupei VUNK au fost cu de toate, iar Cornel are o recomandare pentru artiștii noi. „A fost frumos, dar și interesant, provocator. Mie mi-au plăcut toate momentele în care a fost complicat. Bine, nu și atunci pe loc, atunci când treceam prin experiențe mai grele, dar privind în urmă, au fost atât de folositoare. Este ceva ce cred că lipsește în mentalitatea artiștilor de acum, le este teamă de eșec mult prea tare.”

„Este o presiune falsă pentru că nu există așa ceva, singurul lucru pe care poți să îl pierzi dacă nu riști, ești chiar tu. În momentul acela îți dai seama că poți să te joci, să faci ce vrei tu și să experimentezi, chit că o să greșești sau că n-o să-ți iasă.”

Este din ce în ce mai greu să te faci remarcat în industria muzicală dacă ești la început de drum. „Mie mi se pare foarte greu să devii acum artist cunoscut, un artist pe care oamenii să îl înțeleagă pentru că până la urmă și despre asta e vorba, nu doar să știe numele, să te și înțeleagă, ca să meargă cu tine mai departe pe tot traseul tău. E mult mai greu acum tocmai pentru că sunt atât de multe instrumente de promovare la mijloc pe care le poți folosi.”

„Am avut noroc, nu ne-a prins maturi perioada în care ne-am lansat, aveam 20 de ani, dar 20 de ani atunci se simt din punct de vedere al maturității ca 10 ani ai unui copil de acum.”

Cornel ne-a povestit una dintre experiențele prin care a trecut alături de colegii de trupă. „Am încercat într-adevăr prin 2005 să trecem granițele, înregistrasem un album doar cu piese în limba engleză și scrisesem așa pentru că știam că pentru publicul de acolo și pentru casele de discuri din străinătate trebuie să facem astfel de piese.”

„Ne perfecționasem cu meditații la engleză pentru a învăța să scriem literar, nu doar corect gramatical. Am lucrat și cu un poet din America pentru acest album.”

„După ce am înregistrat trebuia să-l trimitem fizic pentru că nu exista nicio casă de discuri în 2005, care să primească mailuri. Am făcut 72 de CD-uri ne-am dus la poștă pentru a trimite colete. Ne-au tras pe dreapta că au crezut că facem piraterie. Din păcate, nu am primit niciun răspuns înapoi.”

Aniversarea va fi marcată spre sfârșitul anului așa cum se cuvine… cu un show! „Ne pregătim pentru finalul de toamnă în care o să serbăm acești 30 de ani cu un spectacol cu totul nou, pentru că pentru acești 30 de ani trebuie să facem altceva decât ce s-a mai întâmplat până acum, probabil și un material fizic, album.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a te convinge că noua melodie a trupei VUNK își va face simțită prezentă în playlistul tău!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.