VIDEO: Moonsound – „Povestea mea a început acum aproximativ 20 de ani. Lucram ca operator într-o sală de internet. Am auzit la niște băieți mai mari muzică electronică și mi-a plăcut foarte mult.”

„Pleacă, inima mea nu mă minte, ai făcut tot ce ai vrut cu ea”. În general, vara se trăiesc cele mai frumoase povești de dragoste… Ioana Ignat și Moonsound fac sau nu „Pariu cu dragostea”!?

Ritmul celei mai recente lansări are un aer de vacanță, chiar dacă versurile ne vorbesc mai degrabă despre o dezamăgire sentimentală. Moonsound a povestit astăzi, în matinalul București FM, despre piesa pe care trebuie să o asculți neapărat.

Pentru el piesa cu Ioana Ignat este o premieră: „Acum sunt mai deschis provocărilor, dovadă este chiar piesa cu Ioana pentru că este și prima melodie pe care am făcut-o în limba română.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

„Trei ani s-au chinuit oamenii să mă convingă să scot piesă în limba noastră pentru că, uitându-mă la statistici și văzând de unde sunt ascultat, am aflat că România este pe locul 39 în ceea ce privește publicul meu.”

Artistul ne-a dat mai multe detalii despre motivul din spatele acestei realități: „Consideram că nu este relevant din punct de vedere administrativ să scot melodii în română, fiind ascultat foarte mult de Statele Unite, UK, Germania, alte țări. Am spus că o piesă în limba română nu mi-ar aduce un real beneficiu, însă a ascultat Ioana piesa pe care noi o făcusem și i-a plăcut foarte mult.”

„M-am gândit la asocierea cu Ioana și cu piesa în limba română și am zis că e momentul potrivit să scot și eu o piesa așa. Mesajul legat de pariul cu dragostea nu știu dacă mă reprezintă neapărat pe mine, că sunt stană de piatră.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Pentru următoarele lansări, invitatul se întoarce la ceea ce știe cel mai bine. „Cu siguranță piesele următoare vor fi tot în limba engleză. Mă reprezintă mult mai mult mesajul, simt că îl pot transmite mult mai puternic așa. Printre acestea se numără o piesă cu Misha Miller care este deja finalizată.”

Moonsound a luptat mult pentru visul lui, totul a pornit dintr-o pasiune: „Povestea mea a început acum aproximativ 20 de ani. Lucram ca operator într-o sală de internet. Am auzit la niște băieți mai mari muzică electronică și mi-a plăcut foarte mult. Pe atunci nu există nici măcar Youtube.”

„Am găsit totuși muzică electronică, am descărcat tot ce prindeam și așa am văzut despre ce este vorba. Toți banii pe care îi făceam la acel moment îi investeam în muzică. A 2-a zi dimineață închiriam un set de playere și încercam să înțeleg cum funcționează, nefiind tutoriale.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

A făcut totul pe cont propriu: „Nu m-a învățat nimeni absolut nimic, nici producție muzicală, nici digital. După ce m-am mai perfecționat am început să organizez petreceri după-amiaza la diferite cluburi din București pentru colegii mei de liceu, apoi am trecut pe programul de seară. Am început să fac producție, mi-am deschis și un label și de atunci fac tot ce are legătură cu muzica.”

Artistul a explicat pentru prima dată de unde vine numele lui de scenă: „Cred că n-am povestit niciodată originea numelui. Era o piesă acum vreo 15-20 de ani, Summer Moon de la Africanism All Stars. Mi-a plăcut cum sună numele piesei și am mai adăugat eu cuvântul Sound ca ulterior să renunț la Summer.”

Urmează evenimente importante pentru Moonsound: „O să fiu prezent la Untold. Am concrete și la Brăila, la Arad, plus evenimentele pe care le organizez. De exemplu, în București nu iau niciodată evenimente pentru că aici mă ocup eu de ele.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus, iar eu pun pariu că noua melodie va rămâne mult timp în playlistul tău!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.