FRF anunță oficial decizia cu privire la selecționerul României: ce se întâmplă cu viitorul Edi Iordănescu

Sursă foto: Facebook - Federația Română de Fotbal - UEFA

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial despărțirea de selecționerul României, Edward Iordănescu, în decursul zilei de 22 iulie, după o postare efectuată pe conturile rețelelor de socializare. Antrenorul român care a reușit performanța de a ieși de pe primul loc din grupele EURO 2024 alături de selecționata ”tricoloră”, dar și care a terminat neînvins alături de reprezentativa țării noastre preliminariile Campionatului European de fotbal din Germania, nu va continua pe banca României.

Contractul fiului fostului mare selecționer al naționalei noastre, Anghel Iordănescu expiră la capătul lunii iulie, pe 30, iar înțelegerea cu forul federal nu există. În aceste condiții, Edward Iordănescu împreună cu staff-ul său tehnic, printre care, antrenorul secund, Jerry Ganea, va părăsi reprezentativa României. Imediat după încheierea parcursului ”tricolorilor” de la această ediție a turneului final din Germania, s-a discutat intens despre plecarea antrenorului român de la ”cârma” selecționatei noastre, iar negocierile cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-au dovedit a fi unele negative în privința continuării sale.

Reprezentanții forului federal român au urcat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care și-au informat fanii despre potențiala prelungire a contractului pe care îl are Edward Iordănescu cu naționala României. În acea postare, se transmis mulțumiri tehnicianului român și i se urează multă baftă pe mai departe în proiectele în care va fi implicat. Interesant de menționat este că motivul pentru care negocierile nu ar fi funcționat ar fi fost solicitarea lui Edward Iordănescu de a se retrage pentru o perioadă din proiectele sportive:

Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naționale a României. Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză.

Mister, îți mulțumim pentru munca depusă, pentru dedicarea ta din această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională! Îți urăm mult succes în viitoarele proiecte, având convingerea că numele Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor”, au transmis oficialii FRF, despre întreruperea colaborării cu managerul care a dus-o pe România până în optimile de finală ale EURO 2024.

De-a lungul perioadei de activitate pe banca României, Edward Iordănescu a strâns 28 de meciuri în toate competițiile, dintre care a bifat zece succese, zece rezultate nule, dar și alte opt eșecuri. Fiul lui Anghel Iordănescu, legendarul antrenor român care a cucerit cupa UEFA în anul 1986 alături de actuala campioană a României, a devenit selecționer al României la începutul anului 2022. În portofoliul lui Edward Iordănescu, la capitolul echipe antrenate, pe lângă selecționata noastră, se mai găsesc FCSB, CFR Cluj, Pandurii Târgu-Jiu, ca formații mai răsunătoare

Pentru echipa națională urmează meciurile din noua campanie de UEFA Nations League, din luna septembrie începând, cu Kosovo, pe data de 6, respectiv cu Lituania, pe data de 9. Până atunci, oficialii forului federal sunt nevoiți să găsească un înlocuitor pentru postul de selecționer, iar pe lista scurtă își fac loc nume precum Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Cristian Chivu ori Adrian Mutu, dar discuțiile cu niciunul dintre cei menționați nu sunt avansate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.