FCSB, mult mai bună decât Maccabi Tel Aviv, dar israelienii obțin un egal în ”Ghencea”. Băluță, ratare peste ratare și Dawa este cel care ”salvează” campioana României

Sursă foto: Facebook - FCSB

FCSB și Maccabi Tel Aviv au terminat la egalitate partida tur a dublei-manșe din faza a doua a preliminariilor UEFA Champions League, scor 1-1, pe un stadion din Ghencea ale cărui tribune au fost umplute de peste 26.000 de spectatori. Golurile întâlnirii au fost marcate de Don Biton, pentru israelieni, respectiv, Joyskim Dawa, pentru campioana României.

Trupa lui Elias Charalambous a forțat mult mai mult poarta adversă și a controlat cele 90 de minute, timp în care Alexandru Băluță a trecut pe lângă gol în nenumărate ocazii. Oaspeții au încercat să dea replica pe contraatac, dar prestația arătată de cea mai titrată echipă din Israel nu a fost deloc una convingătoare. Calificarea, totuși, se va decide peste o săptămână, în Ungaria, pe teren neutru, locație aleasă din cauza războiului din Orientul Mijlociu.

Partida de pe plan european a debutat cu o șansă importantă ratată de legendarul jucător israelian, Eran Zahavi, care, de la marginea careului, a șutat pe lângă poartă. Replica formației din România nu a întârziat să apară, iar Alexandru Băluță a șutat în minutul 16 din interiorul careului, dar mult prea slab pentru a îi pune probleme goalkeeper-ului advers.

Daniel Popa a fost aproape de a deschide scorul la jumătatea primei reprize, atunci când, după ce Adrian Șut l-a lansat pe Risto Radunovic în flancul stâng, atacantul venit în această vară la ”roș-albaștrii” a tras pe lângă poartă, din alunecare, iar tabela a rămas nemișcată. În finalul primei părți a apărut ultima șansă de a se marca în această repriză a jocului, atunci când israelienii s-au aflat în atac.

Eran Zahavi a cerut balonul în spațiu liber și a ales să finalizeze din marginea careului, dar execuția sa a fost una mult prea puternică, astfel că mingea a trecut pe lângă buturile porții apărate de Ștefan Târnovanu. La pauza partidei din Capitală, cei de la FCSB au efectuat două modificări, dar tot oaspeții au început mai periculos. Avishay Cohen a ratat uluitor din câțiva metri, singur cu portarul advers, după ce s-a aflat la capătul unei centrări venite din flancul stâng.

Fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova, printre alte formații, Alexandru Băluță, a continuat seria ratărilor în această înfruntare. În minutul 51, acesta a primit o pasă în partea stângă de atac, dar execuția sa a fost reținută fără mari dificultăți de portarul Roi Mishpati. Marius Ștefănescu a avut și el o șansă bună de a puncta decisiv patru minute mai târziu, când a intrat în posesia unui balon trimis de Darius Olaru. Fostul om al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a șutat în blocaj, iar faza s-a încheiat fără nimic concret.

Intrat la pauza partidei din preliminariile UEFA Champions League, David Miculescu, a fost protagonistul unei oportunități mari în minutul 59. Atacantul campioanei României a reluat cu o lovitură de cap centrarea venită din partea lui Darius Olaru, dar portarul oaspeților a parat extraordinar. La următoarea fază, același goalkeeper al celor de la Maccabi Tel Aviv a intervenit la fel de prompt la execuția lui Alexandru Băluță din câțiva metri.

Deschiderea scorului a venit contrar cursului jocului, deoarece, până la marcarea primului gol de către cel mai titrat club din Israel, Alexandru Băluță și Malcom Edjouma au mai irosit două șanse ale bucureștenilor. Deblocarea tabelei a venit pe urma unei erori comise la construcție a lui Siyabonga Ngezana care a pasat direct la un adversar. Inițial, Ștefan Târnovanu a scos șutul lui Dan Biton, dar la a doua încercare, fotbalistul israelian a marcat cu poarta goală pentru 0-1.

Egalarea nu a întârziat să apară, pentru că, dintr-o fază fixă executată excelent de Darius Olaru, Joyskim Dawa s-a înălțat cel mai bine dintre toți oamenii prezenți în careu și a trimis cu capul spre colțul lung. Mingea reluată de fundașul central camerunez a prins pământul înainte să scuture plasa porții oaspeților. 1-1 în Ghencea cu un sfert de oră înainte de sfârșitul meciului.

Baba Alhassan, Siyabonga Ngezana au fost cei care au forțat răsturnarea de scor în următoarele minute, dar execuțiile lor nu au prins spațiul porții. În minutele de prelungire, Alexandru Musi a fost la un pas să ”înțepe” balonul în poarta celor de la Maccabi Tel Aviv, dar acesta a fost jenat în ultima fază de un oponent. Ultima mare ocazie a fost ratată de David Miculescu, care după ce a fost pasat în profunzime de un coechipier, a șutat mult prea încet, iar mingea a fost prinsă de goalkeeper-ul formației din Orientul Mijlociu.

Înfruntarea s-a terminat cu o remiză, iar calificarea se va decide peste o săptămână, marți, 30 iulie, de la ora 21:00, în capitala Ungariei, la Budapesta. Totodată, acest rezultat de egalitate a fost primul duel direct dintre cele două trupe, în toate competițiile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.