Streinu-Cercel: Dorim să vedem medicaţiile inovatoare înregistrate foarte rapid în România şi puse la dispoziţia pacienţilor

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că autorităţile doresc ca medicaţiile inovatoare pentru tratamentul cancerului să fie înregistrate foarte rapid pe teritoriul României şi puse la dispoziţia pacienţilor.

Streinu-Cercel a adăugat că şi-ar dori să vadă un program mai susţinut de vaccinare împotriva virusului papiloma uman pentru că acesta se face responsabil de o serie de leziuni canceroase, cum ar fi cancerul de col uterin, iar aici România este în urmă faţă de alte ţări, precum Australia, care a eradicat această formă de cancer.

„Ce avem foarte bun – avem vaccinarea la nou născut împotriva virusului Hepatitei B, care ştim că şi el se face responsabil de o serie de leziuni de tip canceros. Am făcut terapia foarte bună împotriva împotriva virusului Hepatitei C, şi mergem înainte cu acest program, deci aş putea spune că România are cu ce se lăuda în acest moment cu elementele de acoperire din cadrul programului naţional anti-cancer”, a mai spus Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.