Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a instalat panouri solare la Castelul Windsor

Foto: Andreas H./Pixabay

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a instalat panouri solare la Castelul Windsor, anunță Reuters, citată de Agerpres.

Regele, cunoscut ca un fervent militant pentru probleme de mediu, plănuieşte să modifice automobilele Bentley deţinute de familia regală pentru ca aceastea să poată funcţiona cu biocombustibil, potrivit reprezentanţilor casei regale britanice.

Regele Charles a instalat panouri solare pe o porţiune din domeniul Castelului Windsor cunoscută sub denumirea de Lord Chamberlain’s Upper Store, unde a înlocuit acoperişul din plumb, iar planul său constă în a adăuga mai multe panouri solare în viitor.

Oficiali ai casei regale au făcut publice aceste informaţii cu prilejul detalierii raportului anual de venituri şi cheltuieli finanţate de contribuabili, cunoscut sub denumirea de Sovereign Grant şi publicat miercuri.

Potrivit raportului, cheltuielile oficiale în perioada 2023-2024 au fost de 89,1 milioane de lire sterline, depăşind suma alocată de 86,3 milioane de lire sterline, ceea ce a forţat casa regală să apeleze la rezerve din fonduri proprii pentru a finanţa deficitul, deşi cu o sumă mai mică decât anul trecut.

Cheltuielile totale au scăzut cu 17% în comparaţie cu anul financiar 2022-2023, graţie unei scăderi cu 10,8 milioane de lire sterline a costurilor de întreţinere a proprietăţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.