Tratamente suplimentare anti-țânțari în Capitală

Foto: PMB/ facebook

Zilele acestea, în București, au loc mai multe tratamente suplimentare împotriva țânțarilor.

Se întâmplă ca răspuns la cazul cetățeanului care a fost infectat cu virusul West Nile de către un țânțar.

Momentan sunt vizate zonele unde Institutul Cantacuzino depistează țânțari purtători ai virusului West Nile, potrivit primarului Capitalei, Nicușor Dan.

„Intervenim cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile. În baza acordului cu Institutul Cantacuzino, care monitorizează prezența țânțarilor purtători ai virusului (prin montarea unor capcane în diferite puncte ale Capitalei) pe teritoriul municipiului București, Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB) a intervenit săptămâna trecută cu tratament suplimentar în următoarele zone: sectorul 1, zona Bucureștii Noi – Bd. Bucureștii Noi; sectorul 2, zona Bucur Obor – strada Ziduri Moși; sectorul 4, zona Berceni – Bd. Emil Racoviță.”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Substanța folosită de echipajele de dezinsecție pentru combaterea larvelor de țânțari se numește VECTOBAC, este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.