Ascultă Radio București FM Live

Preparate culinare cu marijuana-noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Articol de DSRNetworkAdmin, 8 ianuarie 2014, 11:41

Marijuana, considerată în trecut un ingredient inovator, a început să fie încorporată tot mai mult de maeştrii bucătari din lumea întreagă în repertoriile lor culinare şi pare să devină noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională. Deşi a oferit deja lumii celebrele tarte cu canabis şi ciocolata cu canabis, acest ingredient halucinogen are şanse mari să intre în curând în universul gastronomiei de lux.În ciuda faptului că proprietăţile sale psihoactive şi medicinale continuă să fie îndelung dezbătute, unii dintre maeştrii bucătari de renume au început să folosească marijuana pentru a explora aroma şi potenţialul gastronomic al acestei plante, dar şi pentru a-şi extinde orizonturile creative, informează theguardian.com.Jonathan Gold, un renumit critic culinar de la publicaţia Los Angeles Times, a participat la un dineu la sfârşitul anului trecut la care frunzele proaspete de marijuana au fost prezente în fiecare dintre preparatele servite.La rândul său, Jesse Pearson, jurnalist la revista GQ, a fost prezent la o acţiune organizată la restaurantul Blanca din Brooklyn unde au fost servite preparate cu canabis.Jesse Pearson a deplâns însă lipsa de inventivitate în ceea ce priveşte folosirea canabisului pe scena culinară:”Suntem o naţiune obsedată de mâncare şi de maeştri bucătari, în aceeaşi măsură în care suntem obsedaţi în secret de droguri.Însă, judecând după produsele triste expuse în vitrinele magazinelor care vând canabis, preparatele cu «iarbă» au rămas la acelaşi nivel ca atunci când Janis Joplin era încă în viaţă”.Deşi Jesse Pearson a rămas drogat 24 de ore după acel prânz, alţi maeştri bucătari s-au orientat spre alte preparate cu marijuana, care nu generează efecte halucinogene. La Castelul Dragsholm din Danemarca-o clădire impunătoare, veche de 800 de ani, în care se află unul dintre cele mai prestigioase restaurante din această ţară, maestrul bucătar Claus Henriksen serveşte clienţilor săi brânză afumată cu fum de marijuana, decorată cu frunte proaspete de canabis şi un piure preparat din seminţe prăjite şi pisate de marijuana.Varietatea de canabis pe care o foloseşte-denumită Fedora 17-are un conţinut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol).Această plantă este cultivată la o distanţă de doar câţiva kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga şi al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru principiile organice pe care le foloseşte în cultura plantelor şi a ierburilor aromate de pe terenurile sale.Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budincă aerată în formă cilindrică, iar cârnaţii incluşi în meniul mesei de Crăciun de la restaurantul său au inclus frunze uscate de marijuana şi arahide pisate.

Etichete:
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 21:56

Participarea României la Reuniunea Ministerială ONU privind Operaţiile de Menţinere a Păcii

În perioada 13-14 mai 2025, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale,...

Participarea României la Reuniunea Ministerială ONU privind Operaţiile de Menţinere a Păcii
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 21:54

Poliţia Română, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi DGPI vizează achiziţia a până la 5.000 de autoturisme hibrid

Mai multe structuri din Ministerul Afacerilor Interne, printre care Poliţia Română, Jandarmeria şi Poliţia de Frontieră, vizează achiziţia a...

Poliţia Română, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi DGPI vizează achiziţia a până la 5.000 de autoturisme hibrid
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 21:24

Alertă de călătorie MAE: Libia – cetăţenii români sunt sfătuiţi să părăsească imediat această ţară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte cetăţenilor români, în contextul celor mai recente evoluţii ale situaţiei de securitate din...

Alertă de călătorie MAE: Libia – cetăţenii români sunt sfătuiţi să părăsească imediat această ţară
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 20:41

ANPC verifică vânzarea de produse destinate exclusiv persoanelor majore (+18)!

Astăzi, comisarii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au desfășurat un control operativ la nivelul...

ANPC verifică vânzarea de produse destinate exclusiv persoanelor majore (+18)!
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 16:42

Liceul „Traian Vuia” va fi consolidat prin programul „Şcoli sigure şi sănătoase”

Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” va fi consolidat prin Programul naţional de investiţii „Şcoli sigure şi...

Liceul „Traian Vuia” va fi consolidat prin programul „Şcoli sigure şi sănătoase”
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 15:11

DGASMB: Aproape 60 de porţii de mâncare – trimise gratuit beneficiarilor nedeplasabili

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Capitalei a încheiat un parteneriat cu o firmă de livrări, în baza căruia 59 de porţii de...

DGASMB: Aproape 60 de porţii de mâncare – trimise gratuit beneficiarilor nedeplasabili
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 14:56

Restricție de viteză la 30 km/h, în centrul Capitalei!

Pe mai multe bulevarde și străzi din centrul Capitalei, a fost instituită restricție de viteză. Viteză maximă admisă este de 30 de kilometri...

Restricție de viteză la 30 km/h, în centrul Capitalei!
Actualitate miercuri, 14 mai 2025, 14:47

Acces la toate cele cinci galerii permanente şi la spaţiile istorice ale Muzeul Naţional de Artă

Muzeul Naţional de Artă al României se alătură ediţiei 2025 a Nopţii Muzeelor cu un program special, oferind acces la toate cele cinci galerii...

Acces la toate cele cinci galerii permanente şi la spaţiile istorice ale Muzeul Naţional de Artă