FOTO: Lucrările la Hanul Gabroveni sunt aproape de finalizare

Lucrările de restaurare și extindere a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric vor fi gata în următoarele luni, a anunțat primarul general, Sorin Oprescu.

Hanul Gabroveni va găzdui un centru cultural artistic și va cuprinde săli de spectacole și repetiții, săli de expoziție și săli educative, printre care și o școală de balet.

Investiția de 8 milioane euro a fost realizată cu fonduri de la Primăria Capitalei și finanțare norvegiană.  

Lucrările de restaurare și extindere a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric se apropie de final. În acest moment se mai lucrează la finisaje.

Lucrările de la Hanul Gabroveni constau în restaurarea clădirii vechi și a pasajului comercial dintre Lipscani și Gabroveni și construirea unui corp nou.

După finalizarea lucrărilor, Hanul Gabroveni va funcționa ca Centru cultural-artistic și va cuprinde săli de spectacole și repetiții, săli de expoziție și de conferințe și săli educative.

De asemenea, turiștii și bucureștenii care vor vizita monumentul istoric vor putea servi și o cafea sau un ceai la Hanul Gabroveni, pentru că la parterul clădirii va fi amenajat un restaurant-cafeterie. 

La Hanul Gabroveni va fi amenajată și o sală de spectacole cu 200 de locuri. 

Lucrările de consolidare a corpului vechi, finanțate cu fonduri norvegiene, vor fi terminate pe 30 aprilie. Corpul nou va fi dat în folosință în cinci luni.

Valoarea totală a investiției de la Hanul Gabroveni este de 37,3 milioane lei, dintre care 23 milioane lei reprezintă contribuția Primăriei Capitalei, iar 13,7 milioane lei fonduri europene prin Ministerul Culturii și Cultelor.

De asemenea, pentru această investiție Primăria Capitalei a obținut și fonduri norvegiene în valoare de aproape 7 milioane lei. 

FOTO: Mircea Apostolescu