Lucrările la Arcul de Triumf vor fi finalizate în martie 2015
Articol de DSRNetworkAdmin, 22 martie 2014, 08:38
Lucrările de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf au început și sunt realizate în proporție de 10%, iar termenul de finalizare este martie 2015, a declarat vineri directorul de Investiții al Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă.
Obiectivul general al proiectului este consolidarea, restaurarea și conservarea Arcului de Triumf, cu scopul salvării de la distrugere, al conservării moștenirii culturale și al sporirii atractivității acestui obiectiv pentru turismul cultural.
Conform reprezentanților Primăriei Capitalei, ințiativa PMB de a consolida, restaura și conserva Arcul de Triumf, monument istoric situat într-o zonă importantă a capitalei (Piața Arcul de Triumf), contribuie la conservarea și restaurarea patrimoniului istoric al Bucureștiului prin menținerea stilului arhitectonic tradițional.
Potrivit Irinei Bologa, manager de unitate de implementare a proiectelor "Arcul de Triumf" și "Casa Cesianu", obiectivele specifice ale proiectului vizează consolidarea, protecția și conservarea monumentului Arcului de Triumf, introducerea cu caracter permanent a monumentului în circuitul public și turistic, atragerea unui număr de aproximativ 25.000 de vizitatori în primul an după deschiderea permanentă a Arcului de Triumf, sporirea numărului de turiști cu aproximativ 6% în primii 5 ani după introducerea în circuitul public turistic. De asemenea, îmbunătățirea căilor de acces pietonale către monument și amenajarea zonelor de protecție prin delimitarea și împrejmuirea monumentului.
Proiectul este necesar din cauza vechimii Arcului de Triumf, a poluării deosebit de mari pe care o suportă acest monument istoric ca urmare a traficului foarte intens din jurul său.
Arcul de Triumf, monument istoric de arhitectură și obiectiv de patrimoniu cultural, este un edificiu reprezentativ al Bucureștiului, ce comemorează victoria armatelor române în Primul Război Mondial, apariția României Mari și încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.
Până în prezent, a fost realizată organizarea de șantier, s-au desfăcut pavimentele și trotuarele, au fost inscripționate și depozitate bordurile — fiind bunuri care fac parte din acest ansamblu monumental.