Ascultă Radio București FM Live

Efecte pozitive ale apei cu conţinut scăzut de deuteriu în tratarea unor boli ca diabetul şi unele tipuri de cancer

Articol de DSRNetworkAdmin, 8 aprilie 2014, 15:33

Deuteriul, numit şi hidrogenul greu, este unul dintre cei doi izotopi stabili ai hidrogenului. În natură proporţia este de un atom de deuteriu la 6400 de atomi de hidrogen (156.25 ppm (parţi per milion)).

Procentul deuteriului este de 0.0156% în totalul hidrogenului din oceanele lumii, iar această concentraţie se modifică foarte puţin între o apă naturală şi alta.

În zona noastră climatică, conţinutul de deuteriu este 150 ppm, cu o fluctuaţie minimă.

Cantitatea de deuteriu din apă este direct proporţională cu conţinutul de deuteriu din organismele care trăiesc intr-o anumită zona.

Concentraţia de deuteriu din corpul unui adult este de 12-14 mmol/l deşi nu pare foarte mult, dacă comparăm această cantitate cu masa altor elemente vitale din corp, observăm ca deuteriul este prezent în corp într-o cantitate de 6 ori mai mare decât calciul şi 10 ori mai mare decât magneziul.

Experimentele în care s-a utilizat deuteriul au fost realizate pe culturi de celule şi pe organisme vii şi concluziile au fost că o concentraţie a deuteriului mai mare de 25% în apa din corp are efecte negative şi poate tulbura funcţionarea normală a celulelor şi organelor. 

Apa cu conţinut redus de deuteriu

Apa cu conţinut redus de deuteriu, sau “apa uşoară” este apa a cărei concentraţie de deuteriu este mai mică decât cea a apei normale.

Conţinutul de deuteriu al apelor normale este de aproximativ 150 ppm. Pentru ploile din zona ecuatorială este 155 ppm, iar pentru apele din nordul Canadei şi alte zone muntoase este 135-140 ppm.

În cazul copiilor şi tinerilor, cantitatea de gaze dizolvată în corp este de patru ori mai mică decât în cazul bătrânilor.

Pe masură ce îmbătrânim, apa din interiorul corpului îmbătrâneşte şi reţine reziduuri şi gaze. Dacă reuşim să înlocuim apa “poluată” din corp cu apa pură, putem oferi organismului o viaţă îmbunătăţită.

Istoria cercetărilor deuteriului

În anii 60, în fosta Uniune Sovietică, o echipă de cercetători a studiat două populaţii din două regiuni diferite, ai caror membrii ajungeau să trăiasca foarte mult şi erau foarte sănătoşi.

Obiceiurile lor de trai şi cele de hrănire erau foarte diferite, însă aveau un singur lucru în comun: ambele populaţii obişnuiau să bea apă de gheţar.

Această apă are o trăsătura specială: are o concentraţie a deuteriului mult mai mică decât a apei normale.

O altă teorie interesantă aparţine cercetatorului american Kirk Goodal, membru al echipei NASA care a administrat programul Pathfinder de explorare a planetei Marte.

După ce a sintetizat studiile în domeniile radiaţiilor şi replicării ADN, a ajuns la concluzia că numărul de erori ireversibile în AND este direct influenţat, printre altele, de concentraţia de Deuteriu din celulă.

Cu cât mai mică este concentraţia deuteriului, cu atât mai scăzută frecvenţa erorilor apărute la replicare.

Cercetările apei cu conţinut redus de deuteriu

Cercetările arată ca procesul de îmbătrânire este corelat cu acumularea graduală a erorilor ADN-ului care apar ca rezultat al procesului de replicare.

În concluzie, este logic să fie luaţi în considerare toţi factorii care au impact negativ asupra ADN-ului şi să fie cercetate efectele înlăturării lor din mediul celular.

Cercetările au arătat că apa ce conţine deuteriu poate juca un rol cheie în procesele de îmbătrânire, în special împreună cu diferite tipuri de radiaţii şi alţi factori mutageni.

Deuteriul afectează structura moleculelor care alcătuiesc enzimele implicate în replicarea ADN-ului şi a proceselor de reparare.

În urma cercetărilor a fost concluzionat ca reducând cantitatea de deuteriu din organism, scade numărul şi tipul modificarilor pe care le suferă enzimele, deci se reduc efectele negative ale acestora în procesele în care este implicat ADN-ul.

Deuteriul actionează de fapt ca un catalizator în degradarea ADN-ului, în special cuplat cu expunearea la radiaţii. 

Efectele biologice

Efectele biologice ale apei cu conţinut scăzut de deuteriu au fost subliniate într-o serie de studii efectuate pe plante, animale şi oameni şi publicate în reviste de specialitate.

Pe scurt, efectele pot fi grupate după cum urmează: experimentele pe plante au arătat o creştere a productivităţii, de până la 56% în cazul grâului şi 250% la castraveţi şi ridichi, experimentele pe găini au arătat o scădere cu 50% a mortalităţii şi dublarea numărului de ouă, experimentele pe şoareci au arătat o creştere a speranţei de viaţă de până la 50% şi creşterea activităţii sexuale.

Cercetările făcute pe oameni, în special de catre Doctorul Gabor Somlyai din Ungaria, au demonstrat efecte pozitive ale apei cu conţinut scăzut de deuteriu în tratarea unor boli ca diabetul şi unele tipuri de cancer.

Mecanismele din spatele efectelor biologice sunt puţin cunoscute şi au legatură cu interferenţa deuteriului cu structurile nucleare, cu enzimele celulare sau cu înlocuirea conexiunilor hidrogenului cu conexiunile deuteriului, care sunt mai bune pentru nevoile funcţionale ale celulelor vii.

Qlarivia

Qlarivia 25 este o apă de masă cu o concentraţie izotopică a deuteriului de 25 de părţi per milion (ppm), obţinută prin distilare izotopică în vid a apei naturale cu o concentraţie izotopică a deuteriului de 145 ppm.

Brandul Qlarivia a fost lansat în anul 2008 de catre MECRO SYSTEM SRL, singurul producator şi deţinătorul brevetului de producţie, şi este o noutate absolută la nivel mondial.

Qlarivia reinventează natura folosind tehnologia şi cercetările în domeniul deuteriului, Qlarivia reuşeşte să ofere oamenilor un produs unic, cu efecte benefice pentru sănătatea întregului organism.

Qlarivia este Apă Imaculată, pură, asemenea apei care exista pe Terra cu mii de ani în urmă.

Beneficiile consumului de Qlarivia

Datorită conţinutului redus de deuteriu, de doar 25 de părţi per milion, Qlarivia are numeroase efecte benefice.

O serie de experimente efectuate atât în România cât şi Ungaria, au arătat că această apă poate fi consumată fără vreun efect toxic, dar cu efecte benefice asupra sănătăţii organismului.

Cu cât cantitatea de deuteriu este mai redusă în corp, cu atât mai încet este procesul de diviziune celulară, lucru care înseamnă că îmbătrânirea organismului va fi încetinită.

De asemenea, în cazul diviziunii celulare rapide, şansele apariţiei defectelor de diviziune sunt mult mai mari.

Studii efectuate pe ţesuturi canceroase au avut rezultate remarcabile, ca şi studiul diabetului sau al bolilor de piele.

Beneficiile consumului de Qlarivia

Efectele apei cu conţinut redus de deuteriu la nivel celular se manifestă la nivelul sănătăţii întregului organism.

Printre aceste efecte se pot enumera: încetinirea procesului de îmbătrânire, întărirea sistemului imunitar, hidratarea pielii, reglarea sistemului digestive, detoxifiere, tonifierea musculaturii cat şi remisia celulelor tumorale.

Efectele Anti-Aging

Cercetările ştiintifice au arătat că procesul îmbătrânirii este corelat cu acumularea treptată de erori în structura ADN-ului în momentul replicării.

Deuteriul afectează structura moleculelor care alcătuiesc enzimele implicate în replicare şi repararea ADN-ului.

A fost concluzionat că reducerea cantităţii de deuteriu reduce numărul şi tipul modificărilor suferite de aceste enzime şi deci reduce efectele negative în procesele în care este implicat ADN-ul.

Consumul apei cu conţinut redus de deuteriu poate proteja ADN-ul de erori şi poate susţine mecanismele de reparare.

În concluzie, consumul de apă cu conţinut redus de deuteriu poate proteja organismul.

Corpul nu întinereşte ca urmare a consumului acestei ape, însă consumul preventiv ajută la menţinerea unei stări de bine a organismului, încetinind procesul de îmbătrânire al celulelor şi deci al întregului organism.

Premii

Procesul de obţinere al apei cu conţinut redus de deuteriu folosită în fabricarea Qlarivia a caştigat medalii şi premii la saloane internaţionale de invenţii Bruxel, Londra, Geneva şi Budapesta.

Grindeanu: Avansează lucrările la podul Cernica din Lotul 4 (Pantelimon-Glina) al A0 Nord
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 18:54

Grindeanu: Avansează lucrările la podul Cernica din Lotul 4 (Pantelimon-Glina) al A0 Nord

„Constructorul român a avansat cu lucrările la podul Cernica (1.300 m), cea mai dificilă structură de pe acest lot, construită într-o arie...

Grindeanu: Avansează lucrările la podul Cernica din Lotul 4 (Pantelimon-Glina) al A0 Nord
Vremea se va menține caldă și frumoasă
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 18:14

Vremea se va menține caldă și frumoasă

La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -5…-3 grade. Mâine, vremea se...

Vremea se va menține caldă și frumoasă
Nicuşor Dan: Aproape 73 de milioane de lei au fost încasaţi de Compania Municipală Parking anul trecut
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 18:00

Nicuşor Dan: Aproape 73 de milioane de lei au fost încasaţi de Compania Municipală Parking anul trecut

Totodată, anul trecut, compania a avizat alte 70.000 de locuri de parcare, anunţă primarul Capitalei, Nicuşor Dan. „În 2024, CMPB a...

Nicuşor Dan: Aproape 73 de milioane de lei au fost încasaţi de Compania Municipală Parking anul trecut
Numărul virozelor s-a dublat într-o săptămână. Populația, sfătuită să se vaccineze
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 17:38

Numărul virozelor s-a dublat într-o săptămână. Populația, sfătuită să se vaccineze

„Ne aflăm în prim sezon al virozelor. Dacă săptămâna trecută aveam circa 45.000 de cazuri de viroze sanitare, în raportarea din această...

Numărul virozelor s-a dublat într-o săptămână. Populația, sfătuită să se vaccineze
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 12:46

Randi: „Pregătim noul album Morandi” | VIDEO

Cealaltă jumătate Morandi, artistul și producătorul Marius Moga, a vorbit într-o scurtă intervenție telefonică despre planurile din anul...

Randi: „Pregătim noul album Morandi” | VIDEO
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 12:26

Panouri fotovoltaice, la puncte termice din Sectorul 2! AUDIO

Concret, proiectul vizează modernizarea și reabilitarea punctelor termice Ramuri Tei și Fundeni 2 din Sectorul 2 al Capitalei. O componentă...

Panouri fotovoltaice, la puncte termice din Sectorul 2! AUDIO
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 12:11

Naveta Starship lansata de compania lui Elon Musk a explodat la câteva minute de la decolare | VIDEO

Test ratat pentru compania SpaceX a lui Elon Musk. Din pacate naveta Starship a explodat la câteva minute de la decolare, deasupra Insulelor...

Naveta Starship lansata de compania lui Elon Musk a explodat la câteva minute de la decolare | VIDEO
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 10:56

Șoferii bucureșteni au găsit o cale să plăteasca RCA mai ieftin! AUDIO

Tot mai mulți șoferi din București și din județul Ilfov își înmatriculează mașinile în provincie pentru a plăti mai puțin pentru polița...

Șoferii bucureșteni au găsit o cale să plăteasca RCA mai ieftin! AUDIO