Amenzi de peste 300.000 lei pentru comerț ilicit în București și alte șase județe
Articol de DSRNetworkAdmin, 9 aprilie 2014, 17:33
Polițiștii din cadrul IGPR au aplicat, miercuri, în București, Ilfov și în alte cinci județe, 105 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 305.000 lei, pentru comerț ilicit, fiind confiscate mărfuri de 186.843 lei.
"Fiind adoptate alte măsuri specifice de combatere a criminalității economico-financiare, la nivelul municipiului București și Ilfov precum și al altor 5 județe de frontieră, în data de 9 aprilie au fost verificate 145 societăți comerciale, aplicate 105 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 305.000 lei, fiind confiscate mărfuri de 186.843 lei.
Cu această ocazie au fost constatate în fază preliminară 9 infracțiuni prin care s-a creat un prejudiciu de 352.562 lei", a declarat Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției de Investigare a Fraudelor din IGPR.
Ioniță a arătat că, zilnic, sunt angrenați peste 7.000 de polițiști suplimentar față de dispozitivul curent, specializați în investigarea fraudelor, ordine publică, rutieră și transporturi.
Acesta a mai spus că miercuri au fost constatate, la nivel național, un număr de 439 de infracțiuni, dintre care 112 de evaziune fiscală, au fost aplicate 12.500 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3,2 milioane de lei și confiscate bunuri în valoare de 780.000 de lei.
Pe de altă parte, prezent la aceeași conferință de presă, președintele Autorității Naționale Sanitară — Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a anunțat că inspectorii instituției au confiscat, miercuri, 200 de kilograme de cârnați care nu erau etichetați de la o carmangerie iar produsele urmează să fie trimise la neutralizare.
Mănăstireanu a precizat că, în spațiul unde a fost demarat un control miercuri dimineață, a funcționat o unitate care din cauza intrării în insolvență și-a depus singură autorizarea sanitar-veterinară.
Aceasta a fost practic o fabrică de prelucrat carne, însă acum într-o parte din spațiile din fabrică funcționează o unitate de carmangerie care este înregistrată sanitar-veterinar.
Unitatea procesa materie primă cumpărată din magazinele care vând engros.
La carmangerie s-a găsit o cantitate de 200 kg de cârnați care nu erau etichetați. Cantitatea a fost confiscată și trimisă spre neutralizare.
Mănăstireanu a spus că s-a aplicat și o amendă pentru deficiențe structurale la această unitate, în valoare de 3.000 de lei.
"Până la ora actuală putem spune foarte sigur că nu a ajuns niciun produs de la această unitate în marile lanțuri de magazine", a explicat Mănăstireanu.
De asemenea, președintele ANSVSA a precizat că unității de carmangerie i-a fost interzisă temporar activitatea, aceasta fiind o practică aplicată atunci când sunt constatate nereguli structurale.