Tradiționalul târg de miei vii a fost deschis în sectorul 4

Târgul are autorizatie sanitar veterinara si va funcţiona în perioada 9-19 aprilie, în Piaţa Aparatorii Patriei, situata pe Soseaua Berceni.

Situat in imediata vecinatate a statiei de metrou cu acelasi nume, targul. dispune de 30 de tarcuri pentru miei si de un abator modern, cu instalatie de asomare, asa cum cer normel europene.

Calitatea carnii este certificata de catre medicii ANSVSA, iar cumparatorii pot verifica, cu ajutorul "cantarului cumparatorului", pus la dispozitie de catre Administratia Pietelor Sector 4, coreectitudinea cantaririi de cayre ciobani.

Sute de miei, din toate judetele tarii, sunt disponibili, deja, pentru a fi cumparati. In circa 7 minute de la cumparare, clientul poate primi mielul sacrificat.

Pretul pentru un kilogram de carne de miel a ramas neschimbat fata de cel de anul trecut, adica 25 lei.

Ciobanii spun ca nu pot creste preturile pentru ca puterea de cumparare a romanilor a scazut. Cu toate acestea, ei spera sa vanda toti mieii, in acest an.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a afirmat ca trebuie sa se termine cu sacrificarea mieilor la marginea orasului, pe camp, in conditii insalubre si fara girul medicilor veterinari.

In acest scop, ar trebui intensificate controalele, spune Piedone, dar, mai intai, trebuie sa le oferim oamenilor locuri special amenajate, cu conditii civilizate, pentru cumpararea si sacrificarea mieilor de Paste si a porcilor de Craciun.

Edilul Sectorului 4 a opinat ca asemenea abatoare ar trebui sa existe in mai multe locuri din Capitala.

Autor: Mircea Apostolescu