Primul magazin caritabil din Romania se va deschide, in Berceni, la sfarsitul lunii mai

Charity shop-ul se va afla in incinta Complexului de Servicii Sociale Ominis, de pe strada Turbu Magurele numarul 17 A.

Persoanele care vor dori sa beneficieze de serviciile magazinului caritabil vor trebui sa se inscrie, in prealabil, la DGASMB, indicand si nevoile pe care le au.

De aici, vor primi un card cu carer se vor putea prezenta la magazin, pentru a ridica obiectele de care au nevoie, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

Beneficiarii vor putea primi gratuit alimente neperisabile, haine pentru femei, barbati si copii, rechizite, carti, discuri cu muzica si chiar mici aparate electro-casnice.

In schimbul obiectelor primite, beneficiarii vor fi invitati sa presteze munca voluntara, in cadrul Complexului de Servicii Sociale Ominis, unde se afla magazinul.

Conform sefei DGASMB, Cosmina Simean, magazinul caritabil se adreseaza persoanelor defavorizate, adica cele cu venituri sub 550 lei si cele care nu realizeaza venituri timp de 90 de zile consecutiv.

Obiectele care vor fi distribuite in charity shop provin din donatiile, atat personale, cat si corporate, pe care DGASMB le gestioneaza.

In cadrul Complexului de Servicii Sociale Ominis , vor mai functiona o cantina sociala, cu o capacitate de 120 de persoane pe serie, o spalatorie sociala, un centru de zi pentru persoane varstnice, o cresa, o gradinita, un after school, cabinete medicale de oftalmologie si stomatologie, o frizerie sociala si un centru de pregatire profesionala.

Tot in cadrul Centrului Ominis vor mai functiona un centru de zi pentru adolescenti cu tulburari de spectru autist, un centru de zi pentru copii cu dizabilitati, o biblioteca si un punct de comunicare informatica, destinat celor care doresc sa ia legatura cu familiile plecate la munca in strainatate.

Centrul se va deschide la sfarsitul lunii mai.