Prima pagină »
Actualitate »
Bucuresti FM va difuza timp de o luna cat dureaza campania electorala o serie de emisiuni de mesaje si dezbateri electorale
Bucuresti FM va difuza timp de o luna cat dureaza campania electorala o serie de emisiuni de mesaje si dezbateri electorale
Articol de DSRNetworkAdmin,
24 aprilie 2014, 18:37
Bucuresti FM va difuza timp de o luna cat dureaza campania electorala o serie de emisiuni de mesaje si dezbateri electorale cu reprezentantii partidelor si aliantelor inscrise in competitie precum si cu candidatii independenti.
Acestea pot fi ascultate in fiecare zi de luni pana vineri de la ora 20:15, mai putin in zilele de weekend ori de sarbatori legale.
Nu vor lipsi buletinele de stiri electorale pe care le puteti urmari zilnic pe 98,3 si www.bucurestifm.ro, inclusiv sambata si duminica, la orele 11:00 si 19:00.
15 partide sau aliante electorale plus 8 independenti s-au inscris in competitia pentru cele 32 de mandate de europarlamentar.
Listele definitive cu candidatii sunt afisate la sediul biroului electoral central, la birourile judetene si de sector precum si la biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate.
Ordinea pe buletinele de vot a fost stabilita prin tragere la sorti, mai intai cei 6 competitori care au membrii in actuala legislatura a Parlamentului european, apoi ceilalti 9 care nu au membrii iar la final independentii, in ordinea inregistrarii candidaturilor.
Pragul electoral pentru obtinerea unui mandat de eurodeputat este de 5 la suta.
Potrivit Autoritatii Electorale Permanente in listele electorale sunt inscrisi peste 18.300.000 de romani.
Parlamentul European este alcatuit din 751 de deputati.
Numărul de eurodeputati al fiecarui stat membru nu este proportional cu numarul locuitorilor statului respectiv, tari mai mari avand la Bruxelles mai putini reprezentanti decat ar trebui in raport cu polulatia si invers, pentru a se asigura reprezentarea diversității politice si la nivelul statelor mai mici ale Uniunii.
Parlamentul European si-a inceput activitatea in 1950.
Timp de un sfert de secol membrii sai erau numiți de către parlamentele statelor membre insa din 1979 eurodeputatii sunt aleși direct de către cetățeni la fiecare 5 ani.
Romania a devenit membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007 si a participat pentru prima data la alegeri in 2009.