O nouă parcare subterană de circa 400 de locuri ar putea fi amenajată sub fântână arteziană de la Facultatea de Arhitectură

În centrul Capitalei, sub fântâna de la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”, ar putea fi amenajată o nouă parcare subterană ce va fi distribuită pe trei nivele în subteran și va avea între 300 și 400 de locuri.

Parcarea ar putea fi legată de cea de la Intercontinental printr-un tunel, iar aceasta ar mai avea o ieșire în fața Teatrului Național, pe bd. Nicolae Bălcescu, potrivit unui proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei. 

Strada Edgar Quinet ar putea deveni pietonală. 

Intrarea în parcarea subterană de sub fântâna arteziană este propusă în fața clădirii vechi a Facultății de arhitectură.

În cazul în care facilitatea sa va întinde și sub terasa de la Cazinou, parcarea va avea 400 de locuri, iar dacă se va face doar sub piața publică – 300 de locuri. 

Dacă va fi aprobat proiectul, această parcare va înlocui parcarea propusă de municipalitate sub str. Eddgar Quinet, întrucât spațiul rămas sub această stradă, între clădirea Universității și a Facultății de arhitectură este prea mic. 

Romeo Belea, arhitectul care a realizat proiectul de modernizare a Teatrului Național, a declarat că nu este de acord cu intrarea în parcare propusă în fața teatrului, întrucât nicăieri în lume nu mai este așa ceva.  

Ion Dedu, șeful Direcției de Infrastructură din Primăria Capitalei, a declarat că proiectul se poate realiza cu condiția să se țină cont de pistele de biciclete care vor traversa zona. 

Potrivit proiectanților, interesați de realizarea acestei parcări ar fi chiar Interparking, firmă care a făcut parcajul de sub statuile de la Universitate.

Proiectul este realizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu".  

Dacă se va realiza și acest parcaj, în zona Universitate, bucureștenii vor avea disponibile circa 2000 de locuri de parcare.