Primarul general Sorin Oprescu si-a cerut scuze bucurestenilor pentru disconfortul creat de santierele din Capitala
Articol de Marga Tudor, 29 iunie 2014, 13:55 / actualizat: 29 iunie 2014, 17:33
Capitala va fi un megasantier pentru urmatorul an si jumatate.
Primarul general Sorin Oprescu si-a cerut scuze astazi, fata de locuitorii orasului, pentru disconforul creat de lucrarile de amploare ce au loc in aceasta vara.
El a precizat insa, ca doar asa orasul se poate dezvolta.
La Primaria Generala exista deja un centru de monitorizare al tuturor santierelor publice, pentru a coordona lucrarile acestora.
Bucurestenii vor avea la dispozitie 4 numere de telefon, unde pot sesiza neregulile pe care le observa.
Oprescu a mai spus ca este vorba atât despre lucrãri finantate de la bugetul Primãriei Generale, cât si despre lucrãri ce vor fi realizate cu fonduri nerambursabile sau cu bani europeni.
Lucrãrile vizeazã inlocuirea unor retele ale Apa Nova, Distrigaz si Enel, vechi de zeci de ani, dar si elemente de infrastructurã care pot fluidiza traficul, constructii de spitale sau reabilitãri de monumente.
Astfel, pana la inceputul lunii august, in Bucuresti vor demara mari lucrari de modernizare a retelelor edilitare subterane.
Modernizarea retelei de gaze naturale a inceput deja cu lucrarile de deviere a bransamentului din zona Strapungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu si devierea conductelor de gaze naturale din zona Pasajului de la Piata Presei Libere. In luna august, va incepe devierea retelei si in zona Piata Sudului.
Tot in aceasta vara demareaza lucrarile de modernizare a 39,5 km de retea, cofinantate de catre Distrigaz si din fonduri structurale europene.
Enel va executa lucrari de modernizare a retelei pe un tronson de 2800 de metri, pe Bulevardele Poligrafiei, Marasti si Aviator Alexandru Serbanescu, dar si pe Strazile Barbu Vacarescu, Gara Herastrau, Pechea si Baiculesti. Aceste lucrari vor demara in august si se vor finaliza in noiembrie, anul acesta.
Si Apa Nova va lucra, in aceasta vara la reabilitarea retelelor existente, care au un grad avansat de uzura. Se vor efectua lucrari pe strazile Dianei, Ion Minulescu, pe Calea Vacaresti, intre Str. Costache Stamate si Bd. Tineretului, si pe str. Dacai, intre str. Toamnei si str. Suvenir.
Se mai lucreaza si pe 30 de strazi din cartierul Petricani, pentru realizarea a 8 mii de metri de rigole pentru scurgerea apelor pluviale si a 500 de metri de canalizare subterana.
Deasemenea, este in curs de extindere canalizarea pluviala in zona Bucuresti – Magurele, intre strazile Perinita si Santimbrului.
Reabilitarea colectoarelor de apa uzata va da peste cap traficul din Bucuresti, recunoaste Primarul Capitalei,
In luna august vor demara si lucrarile pentru construirea sistemului de drenare a apelor pe partea dreapta a Casetei Raului Dambovita si la sistemul de canalizare pentru evacuarea surplusului de apa din Lacurile Titan, Tineretului si Carol.
Aceste lucrari presupun realizarea unui dren, pe partea dreapta a Dambovitei si preluarea surplusului de apa din cele trei lacuri si deversarea lui in albia amenajata a raului Dambovita. Aceasta mare lucrare de investitiii ar trebui sa se finalizeze in februarie 2016.
Primarul General Sorin Oprescu a recunoscut ca lucrarile de reabilitare a Casetei Raului Dambovita si a principalelor colectoare vir avea un impact negativ asupra zonelordin vecinatatea santierelor, atat din cauza perturbarilor de trafic rutier, cat si din cauza nivelului sporit de zgomot, a utilajelor de constructii si a molozului si pamantului rezultate din demolari si escavatii.
Insa, Edilul Sef spune ca aceste lucrari sunt absolut necesare pentru a preveni inundarea Bucurestiului, in cazul unor ploi torentiale, cum au fost cele din ultima vreme. In plus, Sorin Oprescu a promis ca o parte impotanta a lucrarilor va fi realizata prin foraje subterane, astfel incat disconfortul cauzat sa fie cat mai redus.
Lucrarile de reabilitare a Casetei Dambovitei si a principalelor colectoare vor da peste cap traficul din Bucuresti.
Lucrarile vor incepe in luna august si ar urma sa se finalizeze i februarie 2016. Primarul General Sorin Oprescu recunoaste ca aceste lucrari vor afecta zonele din vecinatatea santierelor, dar spune ca ele sunt necesare pentru a preintampina inundarea Bucurestiului, in cazul unor ploi torentiale, cum au fost cele din ultima perioada.
Iata lista arterelor care vor fi afectate de lucrari
– Splaiul Independentei, intre Semanatoarea si Parcul Izvor,
– Bd. Libertatii, intre Parcul Lzvor si Bd. Unirii,
– Bd. Unirii, intre Piata Constitutiei si Piata Unirii,
– Strada Bibescu Voda,
– Bd. Dimitrie Cantemir, intre Pasajul Unirii si Marasesti,
– Splaiul Unirii, intre Bd. Marasesti si Sos. Mihai Bravu,
– Bd. Tineretului, intre Calea Piscului si str. Baladei,
– str Baladei,
– Bd. Abatorului,
– str. Lanariei,
– Bd. Gh. Sincai, intre str Cuza Voda su Splaiul Unirii,
– Aleea Ianca,
– Bd. Camil Ressu,
– str Fizicienilor,
– Bd. Energeticienilor,
– str. Releului.