Simfoniile de vara
Articol de , 6 iulie 2014, 14:20
Incepand de sâmbătă, 10 mai, în Parcul Colţea, in fiecare week-end primaria Sectorului 3 organizeaza festivalul “Simfonii de vară” , cea de-a V-a ediţie, festival dedicat tuturor iubitorilor de muzică clasică din București.
Concertele vor avea loc în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 10 mai – 14 septembrie 2014 , între orele 19:30 – 21:00, accesul publicului fiind gratuit.
Spectatorii vor avea prilejul să asculte, în această perioadă, interpretările unor orchestre și soliști precum:
Klasikvum Ensemble – un proiect iniţiat în 2007 de muzicieni de elită din Orchestra Filarmonicii George Enescu și Orchestra Naţională Radio, cu credinţa și dorinţa de a promova o nouă atitudine în arta interpretării muzicii clasice și în încercarea de a se apropia de nivelul artistic al marilor orchestre din lume.
Soprana Irina Ioana Baiant – a susţinut numeroase concerte atât în ţară cât și în străinătate pe unele din cele mai cunoscute scene, precum Ateneul Român, Sala Palatului, Sala Radio, Opera Naţională București, Berlin Phiamonic, Alte Opere din Franckfurt, Moscheea Albastră Istanbul, Teatrul Scala din Milano, și multe altele.
Brass Quintet Bucureşti și mezzosoprana Claudia Măru Hanghiuc – Membrii ai unei formaţii recunoscute prin unicitatea sa, cei șase artiști vor aduce, alături de instrumentele de suflat din alamă, vocea umană, într-un repertoriu clasic care cu siguranţă va avea de oferit câte ceva pentru fiecare spectator.
Orchestra Sinfonia Bucureşti – prima orchestră privată din România, a susţinut peste 200 de concerte în cele mai importante săli din Bucureşti și a participat la numeroase festivaluri consacrate din Europa: Enescu – Bucureşti, Bergamo – Italia, Nis – Serbia, Osor şi Rovinj – Croaţia.
Cvartetul Bella Musica – un grup de tinere instrumentiste care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru muzică, de la preclasic la contemporan, abordând lucrări ale unor compozitorilor celebrii precum Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Bela Bartok, George Enescu și alţii.
Cvartetul Passione – prima formaţie din România care performează pe instrumente clasice şi electrice cu virtuozitate, având un repertoriu ce include peste 400 de titluri muzicale.
Grupul vocal Acapella – înfiinţat şi dirijat de George Miron şi format din studenţi sau absolvenţi ai instituţiilor muzicale de prestigiu din România, Grupul vocal Acapella a susţinut numeroase concerte în tară şi în străinătate, a participat la festivaluri şi concursuri internaţionale, obţinând premii importante, și la turnee în Statele Unite, unde au concertat în celebre catedrale din Washington și New York, la Muzeul Smithsonian şi Casa Albă.
Orchestra Angelys Symphonic – formată din instrumentişti, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi ai facultăţior de muzică din ţară şi străinătate, are ca scop păstrarea tradiţiei muzicii instrumentale româneşti şi universale, dar şi promovarea valorilor şcolii de suflători din România.