Mai multe locuri la all-inclusive pe litoralul romanesc
Articol de , 8 iulie 2014, 17:08 / actualizat: 8 iulie 2014, 20:48
„Dacă acum 2 ani, erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri în hotelurile all inclusive de 3 şi 4 stele de pe litoralul românesc, anul acesta numărul locurilor s-a triplat. Creşterea numărului de locuri alocate de hotelierii români, care s-au adaptat cererii din ce în ce mai crescute pentru acest tip de produs turistic s-a petrecut într-un ritm accelerat, ca urmare a semnalelor şi solicitărilor primite de la agenţiile touroperatoare”, arată un studiu al agenţiei de turism Mareea.
Potrivit sursei citate, românii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia.
„Din ce în ce mai multi turişti realizează că serviciile all inclusive au şi marea calitate de a securiza bugetele alocate vacanţelor. Turiştii care au ales şi aleg în acest an serviciile de acest tip sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia”, a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agentiei de turism
Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arată că profilul consumatorilor de servicii all inclusive este reprezentat în proporţie de peste 90% de familiile cu copii până în 12 sau 14 ani.
Tot mai mulţi turişti care achiziţionează astfel de pachete sunt interesaţi şi de excursii opţionale. Astfel, 1 din 3 familii beneficiare ale pachetelor all inclusive aleg să achiziţioneze şi o excursie opţională, al cărui preţ începe de la 60 lei/persoană şi ajunge pana la 250 lei pentru o mini-croazieră în Delta Dunării şi un prânz pescăresc.
Romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispoziţie, în medie, 2 kilograme de mâncare pe zi, iar felurile preferate de aceştia sunt sărmăluţele, frigăruile şi plăcintele dobrogene.