AUDIO: Mare atenție la împrumuturile rapide! București FM îți prezintă riscurile la care te expui când contractezi un astfel de credit

Desi piata bancara este intr-o revenire a creditarii, tot mai multi romani apeleaza la imprumuturile rapide oferite de institutiile financiare nebancare.

Fie pentru ca nu au putut plati la termen ratele si au fost introdusi in Biroul de Credit, fie pentru ca sunt prea indatorati si nu mai pot obtine alte credite de la banci.

Ceea ce nu stie consumatorul este ca legislatia il protejeaza, in primul rand sub aspectul informarii, spune avocat Gheorghe Piperea:

 

Pentru a ajunge la acest statut, consumatorul are doua optiuni.

Fie face reclamatie la ANPC, la numarul de telefon 0219615, fie ajunge in instanta, sesizand-o in legatura cu eventualele clauze abuzive.

Piperea mai spune ca acestea pot fi chiar eliminate, ceea ce poate reduce chiar si la jumatate costurile:

 

In acest fel poti deveni un debitor care poate fi oricand executat silit si care este practic sub controlul acelui colector.

Firmele care pot executa silit au la dispozitie un articol din codul civil care spune ca trebuie sa platesti cu tot patrimoniul si pana la sfarsitul vietii, eventual chiar prin succesori.

Avocatul a mai declarat ca poate fi invocata nulitatea, care te poate scapa de cesiune redevenind consumator.

Gheorghe Piperea a precizat ca pot fi solicitate chiar si daune morale:

 

Un material realizat de Andreea Erhan

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.