Echitația, terapia minune în rândul copiilor! Încurajează-ți micuțul să încerce lucruri noi
Articol de , 13 octombrie 2014, 12:10 / actualizat: 13 octombrie 2014, 14:23
Copiii dumneavoastră nu sunt destul de încrezători în forţele proprii şi se refugiază în faţa televizorului sau a calculatorului?
Caii de terapie pot face minuni în rândul copiilor, fie că sunt sănătoşi, fie că suferă de autism sau de alte tulburări.
Calul îi învaţă pe copii autocontrolul, atât al corpului, cât şi al emoţiilor. Animalul nu cooperează dacă stăpânul său nu-şi controleaza reacţiile, mişcările sau nu-şi gestionează emoţiile.
Această terapie poate trata orice fobie.
Învaţând să stăpânească un cal, copilului îi va creşte stima de sine.
Dacă cel mic are curajul să urce pe un cal, învaţă să comunice cu el, dacă îl determină să răspundă la comenzile sale, deşi animalul are sute de kilograme şi e mai înalt decât cel mic, îi dă copilului o încredere nebănuită.
Acest sentiment îl ajuta pe cel mic să-şi înfrângă anxietatea, stările de depresie. Îi stimuează curajul.
Chiar dacă este vorba de terapie sau de echitatie, practicată doar ca un sport de plăcere, şedinţele încep cu îngrijirea calului. Cei mici învaţă mai întâi să aibă grijă de animal, să-i cureţe copitele, să-l perie.
Este momentul în care reuşesc să lege o relaţie cu animalul de care au grijă, să comunice cu el. Alături de cal, cel mic învaţă să fie responsabil.
Având grijă de cal, cel mic va învăţa să aibă grijă şi de el.
Specialiştii spun că echitaţia terapeutică e folosită şi pentru cei care au dizabilitaţi de învăţare sau memorare. Echitaţia relaxează creierul, iar memorarea se face mai uşor.
Este un sport complex cu foarte multe beneficii şi pentru adulţi şi pentru copii. Beneficii de ordin fizic şi psihic.
Sursa: stiritvr.ro.