Bucureşti FM îţi prezintă agenda evenimentelor culturale de joi, 16 octombrie
Articol de Sabina Lapadatescu, 16 octombrie 2014, 17:19
* Zilele Filmului Spaniol se încheie azi cu proiecţia de la ora 18 la Cinema Studio a dramei „Cabeza de perro”, realizată de Santi Amodeo, ce spune povestea lui Samuel, un tânăr de 18 ani care suferă din copilărie de o afecţiune neurologică foarte rară.
* Şi Zilele Filmului Irlandez se încheie la sala Elvira Popescu a Institutului Francez cu drama „Ce-a făcut Richard”, realizată de Lenny Abrahamson, despre un atlet medaliat şi incontestabil mascul alfa în grupul său de adolescenţi privilegiaţi din sudul Dublinului care a terminat şcoala şi se pregăteşte de începutul facultăţii, dar face ceva ce distruge totul.
* Seria „Jazz pe româneşte” revine de azi la Sala Radio pentru un nou sezon. Primul eveniment începe diseară de la ora 19 cu pianistul Florin Răducanu şi BIG BAND-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.
* Tot de la ora 19, la Ateneul Român are loc primul concert al săptămânii susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Christian Badea şi având în program: Simfonia nr. 38, în Re major, „Praga” de Mozart şi „O viaţă de erou” de Richard Strauss – solist la vioară David Lefévre.
* Alte concerte:
– de la ora 19, Byron la Teatrul Elisabeta;
– de la ora 20, „A Night for Blues” cu Clay Windham şi Roxana Stroe în Green Hours, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers în Teatrelii, „Jazz de Mansarde: Trei Domni” – Mihai Iordache, Sorin Romanescu şi Adrian Neacşu în Acuarela; Speak Floyd la Palatul Ghika;
– de la ora 21, au loc două lansări de album în concert: Firma cu „Descântece” în The Silver Church şi Phoenix cu „Vino, Ţepeş!” în Berăria H.
– de la ora 21.30’, Compact dă concert în Hard Rock Café.
* Cea de-a patra ediție a Salonului European de Bandă Desenată se deschide azi, de la ora 19 la Muzeul Național de Artă Contemporană.
* La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la ora 18 este vernisată expoziţia „Spiritul Săpânţei” cu un mic concert susţinut grupul Iza. Acest proiect intercultural iniţiat de artiştii contemporani israelieni Haim Maor şi Nora Stanciu, avându-l ca invitat şi colaborator pe Dumitru Pop Tincu – sculptorul ţăran al crucilor Cimitirului vesel, filtrează ca într-un jurnal vizual subiectiv, poveşti pictate, sculptate, cusute sau înregistrate, într-o formulă totodată postmodernă şi melancolică, surprinzând cu vitalitate şi expresivitate un întreg imaginar al cotidianului ţărănesc al locului.