Bucureşti FM îţi spune unde îţi poţi petrece seara de miercuri
Articol de Sabina Lapadatescu, 29 octombrie 2014, 09:45
Violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio. De la ora 19.00 cântă la vioara Stradivarius Elder-Voicu, în noua stagiune. Aveţi ocazia de a asculta, în interpretarea lui Alexandru Tomescu şi a Orchestrei de Cameră Radio, Variaţiuni pe teme din La Traviata pentru vioară şi orchestră de coarde, semnate de Marc Olivier Dupin. Un alt moment special al serii îl va reprezenta Suita Holberg, creaţie a marelui compozitor norvegian romantic Edvard Grieg.
Division of JoY este un tribute band Joy Division care a luat fiinţă în 2009 la iniţiativa lui Pipai – Gabi Andrieş. Trupa este formată din muzicieni cu reputaţie în scena underground, pe care ai ocazia să îi asculţi de la ora 21.oo, în Control Club.
Sorin Chifiruc, bine cunoscut din Iris, Sfinx sau Roata
Vlase (Zob)
Alex Miul (Firma , Compact)
Nina Neagu (T.I.P.S.), Paul Neacsu (Voltaj)
Gabi “pipai” Andries (Telefon , Aerosol)
DIVISION OF JOY reia piesele Joy Division, o trupă care deşi a activat numai patru ani (1976-1980) rămâne până astăzi una dintre cele mai importante formaţii din UK care a influenţat trupe precum U2 sau Placebo.
Pe Adrian Nour, actorul pasionat de muzică, dans și pantomimă, l-ai remarcat pentru calităţile sale vocale în 2013 când a ajuns până în finala concursului“Vocea României”. Atunci s-a întalnit cu Trio Zamfirescu şi au interpretat împreună Loucura, un fado portughez. În această seară, de la ora 20.oo cei patru își propun să-ţi ofere un regal muzical-artistic extrem de variat, realizat într-o manieră rafinată şi originală, în Teatrelii.
Maria Răducanu este o cântăreaţă care se mişcă fără probleme în domenii diferite: de la jazz, la fado, de la romanţă românească interbelică la blues, de la folclor românesc la muzică tradiţională rusească sau chiar la compoziţii renascentiste. De la ora 20.30, Maria Răducanu susţine un concert cu stropi de toamnă, frunze colorate şi multă melancolie în Serendipity Coffee & Tea.
Muzeul Naţional de Artă Contemporană este gazda unei expoziţii cu vernisare simultană în 4 orașe europene: București (România), Amsterdam (Olanda), Bergen (Norvegia) și Stockholm (Suedia). Expoziţia Connected o să-ţi spună o poveste despre idei şi oameni care sunt mai „smart“ decât sistemele „smart“ şi care ştiu să îşi facă oraşele în care trăiesc mai bune. Aşadar, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, te aşteaptă instalaţii cu roboţi ce desenează 3D sau care te vor pune în legătură directă cu publicul din celelalte trei oraşe europene.
Astăzi și mâine, mai mult ca oricând trebuie să îți îndrepți atenția către FNT, pentru că ai ocazia să vezi un spectacol inedit: Donka – O scrisoare către Cehov, o producţie a Companiei Finzi Pasca, din Elveţia şi a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov, de la Moscova.
O distribuţie extraordinară de actori internaţionali, clovni, muzicieni, dansatori şi acrobaţi te poartă în îndepărtata Rusie, unde, pe ritmuri de acordeon, valsuri, romanţe vechi şi coruri tradiţionale, vei cunoaște întreaga galerie de personaje cehoviene. Despre regizorul Daniele Finzi Pasca,îți spun doar atât: în 2005 produce împreună cu Cirque du Soleil spectacolul „Coreo” (care a fost vizionat de peste trei milioane de spectatori din întreaga lume), iar în 2006 realizează regia ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino.
Nu rata, așadar, cele două reprezentații ale spectacolului Donka, la București, ce au loc la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, la Sala Studio, de la ora 20.30.