Bucureşti FM îţi spune unde te distrezi azi în Capitală!
Articol de Stefania Grigore, 3 noiembrie 2014, 10:58
Maria Răducanu este o cântăreaţă care se mişcă fără probleme în domenii diferite: de la jazz, la fado, de la romanţa românească interbelică la blues, de la folclor românesc la muzică tradiţională rusească sau chiar la compoziţii renascentiste.
De la ora 20:15, ai concert Maria Răducanu la Teatrul de Artă București.
Cele mai bune documentare britanice se văd lunea, de la ora 19:00, la Muzeul Ţăranului Român! Astă seară de la 19:00 – „Zona de siguranță – Câmpurile morții din Sri Lanka”. Câştigător al premiului publicului în 2013 la Festivalul de Film Internaţional pentru Drepturile Omului de la Nuremberg, documentarul lui Callum Macrae urmăreşte evenimentele tragice ale ultimelor luni ale războiului civil din Sri Lanka, prezentând cu acurateţe unele dintre cele mai grave crime de război şi împotriva umanităţii. Mărturie stau relatările supravieţuitorilor şi materialele video înregistrate atât de victime, cât şi de uzurpatori. Intrarea este liberă, iar filmele sunt subtitrate în limba română.
Jocul este, uneori, sinonim, cu uitarea de sine, ne permite să ne depășim pe noi insine și să fim creativi.
În fiecare seară de luni, începând cu ora 19.00, ai ocazia sa descoperi copilul din tine prin board games, la Smart Change. Strategii, noroc, inteligență, diplomație, creativitate!
Ai din nou parte de festival în capitală. Dacă ieri s-a încheiat FNT – Festivalul Național de Teatru, astăzi începe FNTi – Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT, cel mai important eveniment adresat spațiului independent, ce aduce la București, până pe 9 noiembrie aproximativ 200 de artiști din toată țara,
Din programul acestei zile pline, iți recomand spectacolul de la ora 20.00, jucat la Unteatru, “Cel mai frumos roman din lume”, Este unul dintre spectacolele care definește cel mai bine teatrul independent: text contemporan interesant – piesa canadianului Larry Tremblay și echipă tânară, talentată și care reușește să găsească soluțiile scenice, ca într-un spațiu mic, nu tocmai generos din punct de vedere tehnic, să creeze un întreg univers. Cei patru artiști sunt: regizoarea Alexandra Penciuc, actorii Ionuţ Grama şi Nicoleta Lefter și scenograful Tudor Prodan.